Actualitate

Consiliul Județean face ce trebuia să facă Primăria Șoimuș

Drumul care traversează satul Păuliș din comuna Șoimuș a fost distrus după ce s-a băgat canalizarea. Cei de la Județ au pornit lucrările de reparații

Sorina Popa
Ieri, administratorul public al județului, Costel Avram (foto), îm­preună cu angajați din departamentul tehnic al Consiliului Jude­țean și cu constructorul, au făcut o vizită fulger pe Dru­mul Județean 706 A, pe porțiunea Păuliș – Chișcădaga – Lunca – Fizeș – Crăciunești – Băița. Aici se toarnă asfalt nou, după ce primăria comunei Șoimuș a terminat lucrările de canalizare. Neputința autorităților locale însă era să lase populația din zonă cu drumul distrus din cauza lucrărilor. Șefii de la județ au intervenit, însă, prompt.

Nu au mai stat după cei de la primărie
„Drumul Județean 706 A este unul foarte circulat, având în vedere că pe aici trec multe mașini de la fabrica de ciment de la Chișcădaga. Porțiunea de drum care trece pe teritoriul Șoimu­șului a fost dată în ad­minis­trare primăriei din comună, pe peri­oada în care a fost realizat un proiect prin PNDL. Ca să nu mai pierdem timp, am decis să reparăm rapid dru­mul, după ce s-au făcut lu­crări de canalizare. Însă, cei de la Primăria Șoimuș nu au adus șoseaua la starea ini­țială. De aceea, pre­ședintele Laurențiu Nistor a hotărât să ajutăm Primăria Șoimuș și să finanțăm din bugetul propriu al Con­siliului Județean lucrările de reasfaltare, de tur­nare covor asfaltic nou. Era datoria pri­măriei să aducă drumul la starea inițială. Dar, dacă stăteam după cei din Primăria Șoimuș, nu știu cât trebuia să aștepte oamenii să aibă o șoseaua bună de circulat. Lucrările de reparații vor fi finalizate în 3 săptămâni. În nici într-un caz, Primăria Șoimuș nu poate deconta bani pentru lucrările pe care le finanțează Consiliul Județean. I-am lăsat pe cei din administrația locală Șoimuș cu foar­te mulți bani în buzunare, ca să spun așa. Oamenii nu trebuie să sufere că pri­mă­ria nu-și face datoria”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului.
La rândul său, Ciprian Răchită, director exe­cutiv în cadrul Consiliului Județean, a spus că aici vor fi realizate lucrări complexe, turnare covor asfaltic, marcaje rutiere noi, parapeți, acostamente, semne de circulație.
MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat mai mulți localnici ce părere au că s-a în­ceput turnarea de covor asfaltic nou, lucrări finanțate de Consiliul Județean Hunedoara.
„Este foarte bine, suntem foarte mul­țu­miți că a intervenit Consiliul Județean să repare drumul care a fost distrus după ce s-a făcut canalizarea aici”, a spus un localnic. Un altul susține că drumul este foarte cir­culat, sunt multe camioane și asta produce praf și distruge șoseaua. „Salutăm ajutorul dat de către cei de la Consiliul Județean și le mulțumim!”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

15 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

15 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

15 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

15 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

15 ore ago