Categories: Sport

Etapã neagrã pentru campioanã

Avantaje Deva, multipla campioană a SuperLigii RealSport Deva, a suferit prima înfrângere în actualul sezon, fiind învinsă de „noua rivală” C.S.D., scor 1-4, în primul derbi al noii ediţii de campionat. Învinşii dau vina pe ghinion, iar câştigătorii dedică victoria prietenului lor, Răzvan Gheaţă (17 ani) de la CFR Simeria, care a suferit o accidentare gravă, ce-l va scoate probabil definitiv din circuitul fotbalistic.

Boala ratărilor vs. şansă maximă

Cam aşa s-ar putea rezuma filmul primului duel dintre cele două favorite ale SuperLigii RealSport Deva. Avantaje a fost superioară ca posesie şi număr de ocazii, însă a ratat cât alţii într-un campionat întreg, printre altele, lovind de mai multe ori bara. În schimb, C.S.D. a jucat pragmatic şi eficient şi şi-a fructificat în gol chiar şi jumătăţile de ocazie.
Derbiul a început fără menajamente, iar Jicmon (2) l-a testat pe portarul Cimporescu cu un şut din întoarcere. Avantaje a replicat prin Boloş (4), dar şutul său, după un corner bătut rapid, a ţintit bara. Imediat, Ţene (5) a reuşit deschiderea scorului pentru C.S.D. cu un şut „la firul ierbii”, dintr-o lovitură liberă din … jumătatea proprie de teren. Avantajul celor de la CSD putea creşte, dar portarul Cimporescu a fost înger salvator la acţiunile lui Dărăban (7), Ţene (16) şi Popescu (24). Campionii au egalat prin Simion (24), care a punctat cu latul din marginea careului, după o acţiune a lui Ţiglar. Cu 1-1 la pauză, meciul promitea multe, însă în repriza a doua, golurile au picat într-o singură poartă. Marta (34) a înscris uşor cu latul din careu, după un corner la care cei de la Avantaje au greşit la marcaj. Dărăban (37) a dus scorul la 3-1, cu un şpiţ direct în colţul lung şi a stabilit scorul final la 4-1, în minutul 41, după o pivotare finalizată cu şut direct în vinclu.

Explicaţii şi o dedicaţie

Cei de la Avantaje au dat vina pe terenul ud şi pe ghinion, iar jucătorii de la CSD au dedicat succesul prietenului lor, Răzvan Gheaţă (17 ani) de la CFR Simeria, care a suferit o accidentare gravă, ce-l va scoate probabil definitiv din circuitul fotbalistic. „Terenul ud a afectat jocul tehnic şi în viteză al echipei noastre. În plus, am ratat foarte mult, având patru bare, în vreme ce lor le-a intrat totul. Norocul şi ghinionul fac parte din joc, însă vor mai fi trei meciuri directe între noi şi CSD şi ne vom lua revanşa”, a spus un reprezentant al echipei Avantaje. „Dedicăm această victorie portarului Răzvan Gheaţă, de la CFR Simeria, care a suferit o accidentare îngrozitoare. Unii suntem colegi cu el la Simeria, alţii doar îi sunt amicii, însă toată echipa noastră este alături de el şi îi doreşte sănătate”, a spus Alin Jicmon, unul dintre cei mai buni jucători ai CSD, coleg la Simeria cu jucătorul accidentat. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago