Energeticienii pot răsufla liniştiţi. Banii sunt în conturi!

Adriana Năstase

Ieri, conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a anunţat că toţi angajaţii şi-au primit drepturile cuvenite pentru avansul lunii decembrie. Asta, după ce, cu o zi mai devreme, aproape 200 de salariaţi ai Termocentralei Mintia au protestat, nemulţumiţi de întârzierea banilor.

De ce nu au luat banii la timp
Potrivit unui comunicat al CEH, chenzina pe luna decembrie a fost achitată cu întârziere din cauza unui cumul de factori care ţin de perioada sărbătorilor de iarnă şi de încasările pentru energia electrică produsă de Termocentrala Mintia.
„Întârzierea la plată a fost determinată de factori obiectivi aflaţi în legătură cu zilele nelucrătoare din preajma sărbătorilor de iarnă, cu zilele de weekend ce au urmat imediat acestora, precum şi cu valoarea energiei electrice tranzacţionate pe piaţa zilei următoare, valoare care se încasează cumulat pentru acest interval“, se arată într-un comunicat al CEH.
Conform sursei citate, discuţiile purtate cu angajaţii de către administratorul special al CEH, Cristian Roşu, şi directorul general, Samuel Dioane, au permis să nu se înregistreze „disfuncţii“ în activitatea de producere a energiei electrice şi termice, salariaţii termocentralei manifestând „înţelegere“ faţă de situaţia dificilă cu care se confruntă Complexul Energetic.

Corpul de Control al ministrului
Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a anunţat că a trimis Corpul de Control la CEH şi la Termocentrala Mintia, pentru a verifica aprovizionarea cu cărbune, modul în care au fost respectate procedurile de achiziţii, dar şi motivele pentru care o parte din angajaţi nu şi-au primit salariile la timp.
CEH se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, între aceştia numărându-se Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago