Sindicaliştii vor altă conducere la Termocentrala Mintia

Adriana Năstase

Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), se confruntă cu o criză de personal care ar putea conduce, în viitor, la oprirea activităţii, dacă actuala conducere a producătorului de energie electrică nu va lua măsurile necesare pentru completarea deficitului de angajaţi, a atenţionat ieri Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Lipsa stocurilor de cărbune
În opinia reprezentanţilor Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, factorii de decizie de la conducerea termocentralei sunt principalii vinovaţi pentru neasigurarea şi completarea necesarului de personal pe termen scurt, mediu şi lung. „Pe lângă faptul că Termocentrala Mintia nu a putut funcţiona în această iarnă la capacitate maximă din cauza lipsei stocurilor de cărbune, lucru ce a dus la realizarea unor venituri mult sub cele posibile, riscă acum să îşi oprească activitatea din cauza lipsei de personal, fără ca responsabilii să fie traşi la răspundere“, se menţionează într-o notă a organizaţiei sindicale.
Potrivit liderului sindical Cristian Iştoc, principalul motiv care a dus la reducerea personalului este legat de pensionările masive din ultima perioadă, în paralel cu blocarea angajărilor, deşi acestea ar fi fost necesare în mai multe sectoare de activitate. În acest context, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere Guvernului României implicarea „de urgenţă“ pentru numirea unei „echipe competente“ la conducerea Termocentralei Mintia.
Reprezentanţii sindicatului mai spun că, în lipsa unui dialog social cu reprezentanţii Guvernului, vor fi nevoiţi să depună plângeri penale pe numele celor care se fac vinovaţi de situaţia actuală a CEH.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

16 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

16 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

16 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

16 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

16 ore ago