Categories: Actualitate

Emblema Lupeniului, reabilitatã cu fonduri europene

Dana Istudor

Primăria municipiului Lupeni a întocmit un proiect pentru a reabilita clădirea Palatului Cultural Minerul din localitate, un simbol al oraşului aflat în paragină de aproape 20 de ani. Palatul Cultural a fost devastat la Revoluţia din 1989, dar şi în timpul mişcărilor sociale din urmă cu 10 ani, iar municipalitatea nu a avut fonduri niciodată pentru a-l reabilita.
A încercat să-l înstrăineze, dar investitorii care s-au arătat interesaţi de locaţie, au renunţat rând pe rând, după ce edilii le-au cerut să-i păstreze măcar o parte din destinaţia iniţială. Acum, municipalitatea a întocmit un proiect prin care solicită fonduri europene pentru a-l reabilita, deoarece că foarte mulţi localnici, mai ales cei în vârstă, sunt nemulţumiţi că un loc cu atâta istorie este în paragină.
„Noi am depus proiectul de finanţare la ADR Vest. Acum, nu mai putem decât să aşteptăm finanţarea, pentru că nu mai depinde de noi de aici încolo”, a declarat Gabriel Lungu, city managerul Primăriei Lupeni. Palatul Cultural din Lupeni se află şi în atenţia Principelui Radu, care a aflat de clădire – pe care chiar a vizitat-o – de la Asociaţia „Prietenii Palatului Cultural”. Această asociaţie a făcut mai multe demersuri către Casa Regală a României, pentru a primi sprijin în reabilitarea locaţiei. Pentru consolidarea edificiului şi redarea lui ar fi nevoie de circa două milioane de euro, bani pe care edilii din Lupeni speră să-i primească din fondurile europene în baza proiectului întocmit.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Adica nu i-a mers lui "Lupascu" cu Principele Radu, si acum ii va merge din fonduri europene??????
    Ce s-au intamplat cu alte fonduri publice care au fost "papate" la greu de "Lupascu" & company??????
    ADR Vest poate va impartii banii pe criterii politice, si atunci este de crezut.....altfel, sa fim seriosi la ce se gaseste cu diplome prin Primaria Lupeni, numai de proiecte nu se poate vorbi.
    Deci, dupa ce Principele Radu nu a cazut la pace cu "Lupascu" pentru a-i da banii direct ci prin Asociatia "Prietenii Palatului Cultural", pentru ca asta a si fost scopul infiintarii acestei organizatii, iata ca multifunctionalul Lungu Gabriel si cu turnatorul Lupascu.....Resmerita Cornel& company, au trecut la alte metode de a face bani....ramane de vazut daca vor reusi, si cum se vor cheltui......

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago