Categories: Sport

Egale în… frumuseţe

Ciprian Marinuţ

Cele mai „tinere şi drăguţe” echipe ale toamnei în fotbalul hunedorean, CFR Simeria şi FC Hunedoara, au remizat, scor 1-1, pe Stadionul „Michael Klein”, din Hunedoara, la capătul unui meci amical, alert şi de bună calitate.

Plus de tupeu
CFR Simeria, revelaţia turului în seria a 5-a a Ligii a III-a, aflată pe locul trei după un parcurs peste aşteptări, a dominat prima repriză a întâlnirii cu campioana de toamnă din Liga a IV-a, FC Hunedoara. Cu un plus de tupeu, dat de faptul că evoluează  într-un eşalon superior, trupa antrenată de Mirel Biriş a dat tonul jocului, graţie posesiei mai bune şi a unei organizări tactice bine puse la punct. Tineri, disciplinaţi şi talentaţi, ceferiştii şi-au valorificat dominarea în urma unei faze fixe, prin Stroia (32), care a reluat în plasă  o centrare dintr-un corner executat de Goronea. E drept că FC Hunedoara putea da lovitura cu patru minute înainte de gol, când Troşcan a profitat de o eroare a lui Găceanu şi a scăpat singur în careu, însă a şutat peste poartă de la doar 10-11 metri. „Suntem foarte mulţumiţi de parcursul echipei în tur. Totul a fost posibil, graţie stabilităţii financiare asigurate de firma AVIS 3000 Mintia, patronată de domnişoara Alina State. E drept că şi jucătorii au muncit mult, au fost disciplinaţi şi serioşi, dar fără stabilitate financiară nimic nu era posibil”, a spus Mirel Biriş, antrenorul echipei simeriene.

Şi-au depăşit tracul
Născută abia în această vară, dar cu un titlu de campioană de toamnă în palmares după turul campionatului, FC Hunedoara a scăpat de emoţii după pauză. Pe fondul  numeroaselor schimbări în ambele tabere, echipa antrenată de Nelu Mitrică a echilibrat jocul şi a avut mai multă iniţiativă în atac. Hunedorenii au reuşit să egaleze prin Stroie (min. 53), care a finalizat o frumoasă acţiune personală, iar apoi s-a jucat pe contre cu ocazii mari la ambele porţi. Cel mai aproape de gol au fost ceferiştii, dar Făgărăşanu a ţintit bara la un atac din ultimul minut de joc şi meciul s-a încheiat cu o remiză… amicală.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

4 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

4 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

4 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

4 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

4 ore ago