Categories: ActualitateFlash

Efectele vijeliilor în judeţul Hunedoara

În urma fenomenelor meteo deosebite, semnalate în cursul zilei de ieri, când judeţul Hunedoara s-a aflat sub incidenţa codului portocaliu de ninsori şi vânt puternic, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în mai multe zone în vederea degajării carosabilului de copacii dislocaţi de vânt. Asemenea intervenţii au avut loc la ieşirea din municipiul Petroşani şi pe raza comunei Baia de Criş. Din fericire, copacii smulşi de vânt nu s-au prăbuşit peste autoturisme.
Alte zone ale judeţului au fost afectate de căderi de bolovani de pe versanţi şi cu aluviuni pe carosabil. Asemenea fenomene au fost semnalate pe DJ 687, între localităţile Cinciş şi Topliţa  şi pe DN 76, între Baia de Criş şi Târnava de Criş.
Tot din cauza rafalelor puternice de vânt, ieri, în jurul prânzului, gospodăriile din 22 de localităţi hunedorene nu erau alimentate cu energie electrică. Echipele de intervenţie ale distribuitorului de energie s-au aflat în teren pentru refacerea liniilor rupte de vânt. Ninsorile abundente şi vântul care a viscolit zăpada au blocat câteva zeci de turişti  în staţiunea montană Parâng, unde grosimea stratului de nea a depăşit 80 de centimetri. Pentru recuperarea lor, au intervenit jandarmii montani şi salvamontiştii. Iniţial, pentru coborârea celor 14 copii şi 21 de adulţi s-a vrut să se folosească instalaţiile de transport pe cablu, însă, din cauza deselor întreruperi în alimentarea cu energie electrică, s-a optat pentru deplasarea grupului pe jos, pe drumul de acces. La această acţiune de recuperare s-a folosit şi tehnica din dotarea jandarmilor – snowmobil, ATV şi autovehicule cu tracţiune 4×4. (D.Corpade)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

2 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

2 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

2 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

2 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 ore ago