Categories: Sport

Durităţi şi indisciplină cât casa în Liga a IV-a

Ciprian Marinuţ

Oficialii grupării Retezatul Haţeg au condamnat atitudinea  jucătorilor în meciul cu Hercules Lupeni întrerupt în minutul 65, din cauza celor patru cartonaşe roşii încasate de „zimbri”. Pe lângă acest meci cu năbădăi şi alte două partide din runda a IV-a a Ligii a IV-a au fost cu scântei, astfel că arbitrii au acordat, în total, cinci cartonaşe roşii şi 30 de cartonaşe galbene.
Intrări criminale şi premeditate
Retezatul Haţeg a avut patru jucători eliminaţi în partida din deplasare cu Hercules Lupeni din etapa a IV-a a Ligii a IV-a, iar în minutul 65, când un al cincilea jucător s-a accidentat, arbitrul întâlnirii, Sergiu Stanca, a fost obligat să fluiere finalul meciului. În acel moment, scorul era de 2-0 pentru gazde. „Unele intrări ale jucătorilor de la Retezatul au fost criminale şi intenţionate. Se pare că a existat premeditare şi în privinţa eliminărilor, urmărindu-se încheierea meciului înainte de timpul regulamentar de joc. În plus, jucătorul care a spus că s-a accidentat şi nu mai poate continua nu a fost înregistrat oficial de medicul de la meci ca având vreo accidentare evidentă care să-l împiedice să continue jocul. Retezatul riscă pierderea meciului la masa verde cu 3-0 şi o amendă destul de substanţială”, a afirmat un oficial al AJF Hunedoara care a analizat rapoartele arbitrului şi observatorului.
Rivalităţi din vremea junioratului
Marinel Feder, preşedintele grupării din Haţeg, a criticat atitudinea jucătorilor eliminaţi şi crede că aceasta poate fi explicată doar prin prisma unor rivalităţi mai vechi între jucători. „Nu am cerut explicaţii prea multe la cald, imediat după meci, pentru că riscam ca spiritele să se inflameze. Totuşi, ştiu că unii dintre jucătorii noştri au fost colegi cu o parte din fotbaliştii de la Lupeni pe vremea junioratului la Jiul Petroşani şi e posibil ca între ei să fie rivalităţi mai vechi. Ştiu, de asemenea, că s-au şicanat toată săptămâna înainte de joc, ameninţându-se reciproc. Ceea ce nu-mi explic eu este eliminarea rapidă a jucătorului Bogdan Ştefan, care e chiar din Valea Jiului şi care parcă a premeditat totul. În plus, şi arbitrul a exagerat un pic cu deciziile. Precizez şi că oficialii echipei nu l-au înjurat pe antrenorul de la Hercules, ci poate doar unul sau doi jucători. E păcat că s-a ajuns într-o astfel de situaţie, dar nu vom putea lua măsuri drastice de excludere din lot, pentru că avem foarte puţini jucători”, a spus oficialul de la Retezatul Haţeg. „Zimbrii” vor fi judecaţi din nou, mâine, de Comisia de Disciplină a AJF Hunedoara, după ce în urmă cu două etape au produs pagube în vestiarul echipei Victoria Călan.
10 cartonaşe într-un meci
Meciul de la Lupeni nu a fost singurul cu năbădăi din runda a IV-a a Ligii a IV-a Hunedoara. Ca dovadă, în partida dintre Gloria Geoagiu – Universitatea Petroşani  1–1 (1–0) s-au arătat 10 cartonaşe galbene, iar în meciul Minerul Uricani – Metalul Crişcior 1-2 (1-1) s-au consemnat cinci cartonaşe galbene şi o eliminare. În total în etapa din weekend, arbitrii delegaţi la cele şapte partide au arătat cinci cartonaşe roşii şi 30 de cartonaşe galbene, semn că în Liga a IV-a indisciplina este la cote ridicate. Pentru edificare vă prezentăm situaţia eliminărilor şi avertismentelor consemnate în cele şapte partide.
Minerul Uricani – Metalul Crişcior 1-2 (1-1)
Avertismente: Cornel Irina (min. 64), Gabriel Trestian (min. 86) / Darius Uibariu (min. 17), Andrei Mihăiescu (min. 44 şi 65), Alexandru Deak (min. 52); Eliminare: Andrei Mihăiescu (min. 65).
CS Vulcan – CSM Jiul Petroşani  3–2 (2–1)
Avertismente: Petre Băcăran (min. 22), Andrei Filip (min. 44), Dacian Florea (min. 77) / Claudiu Călin (min. 90).
Gloria Geoagiu – Universitatea Petroşani 1–1 (1–0)
Avertismente: Alin Micu (min. 37), Victor Sav (min. 39), Adrian Beldean (min 39), Ioan Marcu (min. 56), Fabian Pop (min. 70), Cornel Pop (min. 90) / Gabriel Popescu (min. 7), Ionuţ Bulimei (min. 70), Leonard Doroftei (min. 75), Vlăduţ Negrea (min. 84).
CNS Cetate Deva – AS Aurul Certej 1–5 (0–3)
Avertismente: – / Robert Şiklodi (min. 42), Ovidiu Tescu (min. 76).
Aurul Brad – Inter Petrila  1–0 (0–0)
Avertismente: Mihai Bănărescu (min. 17) / Andrei Cozac (min. 3), Daniel Zavracu (min. 9).
Victoria Călan – ACS Şoimul Băiţa 1–4 (0–4)
Avertismente: Andreas Tănasă (min. 70) / 0
Hercules Lupeni – Retezatul Haţeg  2 – 0 (1 – 0) joc întrerupt în min. 55
Avertismente: Mugurel Ciorâia (min. 38) / Bogdan Ştefan (min. 5 şi 9), Dănuţ Belei (min. 13 şi 47), Andrei Crişan (min. 17 şi 45); Eliminări: Bogdan Ştefan (min. 9), Mihai Simoneac (min. 30), Andrei Crişan (min. 45), Dănuţ Belei (min. 47).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago