Categories: Actualitate

Dupã telecabinã, istoria se repetã cu Aqualand

Nicolle Ebner

După contestarea vehementă a telecabinei de pe Dealul Cetăţii, adversarii politici ai liberalilor de la conducerea Primăriei Deva au luat în colimator o altă investiţie menită să facă din Deva un adevărat centru regional. Este vorba de Complexul Aqualand, unul dintre cele mai mari şi moderne din România.

Complex de înot, contestat de adversarii politici ai Primăriei Deva
Conducerea Primăriei Deva este acuzată de unele „voci” din rândul adversarilor politici că, în plină criză economică, a alocat câteva milioane de euro pentru construirea Complexului Aqualand. Viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea, le aduce aminte detractorilor (pentru siguranţă: defăimători, ponegritori, calomniatori, bârfitori, persoane care caută să micşoreze meritele cuiva) că investiţia a fost începută în anul 2007, pe vremea când la guvernare era PNL, iar economia „duduia”. „Istoria se repetă! Când Primăria Deva a început să realizeze telecabina de pe Cetate, mulţi au sărit ca arşi şi au pus piedici, inclusiv consilieri locali, că investiţia nu e binevenită. Ca acum, să fie admirată şi apreciată de toată lumea. Noi, conducerea primăriei, am reuşit, cu 60 de miliarde de lei vechi, să realizăm întreaga investiţie a telecabinei, în timp ce primarul din Petroşani a dat numai pe studiul de fezabilitate al telegondolei, 75 de miliarde de lei vechi. Facem un apel la deveni şi la hunedoreni, în aceste momente, când adversarii politici intoxică populaţia cu informaţii false, să nu aplece urechea la acestea şi să înţeleagă că investiţia se adresează în primul rând lor şi că ea va fi modernă şi peste 30 de ani, când se vor bucura de ea, copiii şi nepoţii noştri”, declară viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Inaugurarea, în luna noiembrie
Complexul Aqualand din Deva se va întinde pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi – 2.500 mp la sol, iar la etaj, 1.500 mp. Acesta va cuprinde şapte bazine de înot de diferite forme şi dimensiuni(pentru iniţiere înot, cu jacuzzi, cu hidromasaj şi un circuit acvatic pentru copii), săli de masaj, de fitness, saune (tunisiană, finlandeză, salină şi clasică), restaurant cu 100 de locuri. Pardoseala este încălzită, producerea apei calde se va face de un grup propriu, de cogenerare, iar surplusul de energie va fi vândut în sistemul naţional, pentru a atenua cheltuielile de întreţinere. Complexul, care se anunţă a fi unul dintre cele mai mari din România, a fost branşat la reţeaua de apă şi canalizare şi urmează să fie dat în folosinţă în luna noiembrie a acestui an. Valoarea totală a investiţiei este de 30 milioane lei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

2 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

2 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

2 zile ago