Categories: Actualitate

După ce au fost ameninţaţi că li se bagă mâna în buzunar. Au mărit bursele elevilor

Maximilian Gânju

Aleşii locali din Petroşani au decis să majoreze cuantumul burselor şcolare, deşi într-o şedinţă anterioară hotărâseră că nu este posibil acest lucru. Presiunea pe buget ar fi fost prea mare, adică vreo 3.000 de lei în plus.

Primul proiect privind bursele şcolare acordate elevilor din Petroşani a fost amendat de un consilier local, acesta cerând majorarea sumelor, însă colegii din CL nu l-au aprobat pe motiv că „presiunea asupra bugetului local ar fi prea mare”. Din acest motiv, alesul a iniţiat un alt proiect, prin care cerea ca bursele şcolarilor să fie majorate prin reducerea indemnizaţiei lunare primite de consilieri, iar astfel, ar fi fost degrevat bugetul de cheltuiala în plus. Cum a venit vorba de a se umbla la buzunarul aleşilor, a apărut o a treia propunere îmbrăţişată şi votată de legislativ, care creşte bursele şi nu taie din retribuţia consilierilor.
”Copiii au câştigat, colegii meu au rămas cu banii în buzunare şi toată lumea e mulţumită. În noul proiect s-au majorat bursele de performanţă, dar cele de studiu nu, iar eu în şedinţă am anunţat că voi face un nou amendament şi dacă îl vor susţine, o să renunţ la proiectul meu. Au trecut amendamentele mele şi acum, bursele şcolare sunt mai mari decât am sperat, aşa că mi-am retras proiectul, pentru că nu mai avea obiect. Important este că din aprilie, copiii îşi vor primi bursele majorate. Nu ştiu dacă amendamentele mele au fost votate cu sufletul de către colegi, sau numai de ochii sau de gura presei, dar mă bucur că au făcut-o”, a declarat consilierul local Daniel Stepan (PP-DD), cel care a cerut majorarea burselor şcolare.
Astfel, elevii care beneficiază de burse de performanţă vor primi 75 de lei lunar, dacă sunt în învăţământ gimnazial şi 150 de lei, dacă sunt la liceu. În total, sunt 886 de elevi în Petroşani care vor primi sume de bani, iar cele mai multe burse sunt cele sociale.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago