Categories: Actualitate

Burse mai mari pentru elevii din Hunedoara

Începând din semestrul II al anului şcolar 2021 – 2022, Primăria municipiului Hune­doa­ra va acorda bursele şcolare mai mari. Astfel, bugetul alocat va fi dublat, de la 1.284.120 de lei la 2.582.700 de lei.
La ora actuală, Primăria Hunedoara plăteşte burse şcolare pentru 2.058 de elevi (25 la sută din totalul copiilor şi adolescenţilor care învaţă la unităţi şcolare din municipiu). Acelaşi număr de beneficiari ai burselor şcolare se va menţine şi în semestrul II al acestui an şcolar.Astfel, o bursă de performanţă nu va mai fi de 170 de lei, cât este acum, ci de 500 de lei pe lună. O bursă de merit va creşte de la 160 la 200 de lei, o bursă de studiu – de la 140 la 150 pe lună, iar cuantumul unei burse sociale va fi majorat de la 120 la 200 de lei pe lună. Din totalul burselor achitate de Primăria Hunedoara, cele mai multe, 1.308, repre­zintă burse de merit, bursele de studiu fiind acordate pentru 77 de copii, iar cele sociale pen­tru 672 de elevi.
„Primăria Hunedoara a plătit, în cuantum mult mai mare decât minimul legal, exclusiv din bu­getul local, burse şcolare încă din 2016 – 2017, iar rezultatele nu au întârziat să apară: a crescut considerabil numărul elevilor care au învăţat mai bine şi acum iau burse de merit. Indiferent dacă Guvernul se va ţine sau nu de cuvânt, noi vom plăti bursele şcolare în cuantumul lor ma­jo­rat. Aşa am făcut şi-n perioada 2016 – 2021, aşa vom face şi de acum încolo. Nu ne per­mitem să ne jucăm cu bănuţii meritaţi de copii şi nici cu aş­teptările acestora”, a declarat pri­marul muni­ci­pi­ului Hunedoara, Dan Bobouţanu. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago