Drumul spre Poiana Pelegii va fi reparat şi deschis turiştilor

Maximilian Gânju

Drumul judeţean care permite accesul spre Masivul Retezat, de la barajul Gura Apei spre Poiana Pelegii, ar putea fi redeschis circuitului turistic în circa două săptămâni. Precizarea a fost făcută de administratorul public al judeţului, Costel Avram, iar termenul estimat pentru refacerea porţiunii distrusă este de circa două săptămâni.

”Sunt în măsură să pot face o promisiune tuturor iubitorilor muntelui că, în cel mai scurt timp, vom lua măsuri pentru ca acest drum să fie redat circulaţiei. Eu cred că, în cel mult două săptămâni, porţiunea din DJ 685 cuprinsă între barajul din Retezat şi până la Refugiul Stănuleţ poate fi reparată şi drumul poate fi redeschis pentru turişti“, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.
O echipă formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, Salvamont şi Parcului Naţional Retezat face astăzi, luni, încă o evaluare a drumului şi va stabili ce soluţii sunt pentru ca acesta să fie reparat cât mai repede. Închiderea temporară a circulaţiei pe acest tronson s-a impus după ce infrastructura drumului judeţean a fost distrusă de ploile abundente din prima parte a anului trecut şi de fenomenele de îngheţ şi dezgheţ din iarna lui 2018. Sectorul de drum închis începe în amonte de barajul hidrotehnic Gura Apelor şi continuă până la Cabana Rotunda, pe o distanţă de aproape 15,4 kilometri.
Drumul este important pentru că, după ce au urcat cu maşina până la Poiana Pelegii, turiştii pot ajunge, pe jos, în circa o oră şi jumătate, până la Lacul Bucura, unul dintre cele mai cunoscute şi întinse din Retezat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago