Categories: Actualitate

„Drumul Regelui”, promovat pe lista proiectelor de infrastructură de interes regional

„Drumul Regelui”, un drum judeţean care face legătura între localităţile Vaţa de Jos din judeţul Hunedoara şi Petriş, din judeţul Arad, a fost inclus pe lista proiectelor de infrastructură ce vor fi modernizate la nivelul Regiunii Vest, a anunţat marţi pre­şe­dintele Consiliului Judeţean (CJ) Hune­doara, Laurenţiu Nistor.
Propunerea a fost făcută de CJ Hunedoara şi a fost înaintată Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) Vest în parteneriat cu CJ Arad, acest drum răspunzând nevoilor de dez­voltare a zonei, pe teritoriile ambelor ju­deţe.
„Drumul Regelui, aşa cum îl cunoaştem noi, are o importantă conotaţie istorică, fiind construit din dorinţa Regelui Mihai I. Acest drum asigura, la acea vreme, accesul mai facil de la domeniul regal din Săvârşin la cu­nos­cuta staţiune din jude­ţul Hunedoara, Vaţa de Jos”, a menţionat pre­şedintele CJ Hu­nedoara.
Potrivit autorităţilor din judeţul Hune­doara, reabilitarea celor 17 kilometri de drum pietruit va permite crearea unei legături auto mai scurte cu judeţul Arad, în paralel cu o conexiune între două obiective regionale cu important potenţial tu­ristic şi economic: Castelul Regal de la Săvârşin şi staţiunea balneară Vaţa de Jos.
CJ Hunedoara va solicita finanţarea lucră­rilor la acest drum prin Programul Opera­ţio­nal Regional 2021-2027, în baza unei aso­cieri cu CJ Arad, proiectul fiind unul de in­te­res pentru ambele judeţe. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Dan Bobouțanu: Cei care folosesc tehnologia deepfake, încercând să-mi distrugă imaginea, vor plăti

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a decis că este timpul să nu mai stea cu…

7 secunde ago

Sorin Crai, candidatul PSD la Primăria Hațeg: Eu candidez pentru Hațeg, nu împotriva cuiva. Orașul are nevoie de proiecte de anvergură

Candidatul PSD la funcția de primar al Hațegului, Sorin Crai (foto) nu numai că are…

3 minute ago

Deva: Flori și culori, în calendarul S.P.Î.G.M.

Magdalena Șerban Primăvara, Deva înflorește și numai iarna îi mai poate lua din strălucire. Cei…

4 minute ago

Investitorul de la Mintia, care construiește centrala electrică Mass, a primit acordul de mediu. Este cel mai mare obiectiv industrial din România post-decembristă

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a dat acordul de mediu Com­pa­niei Mass Global Energy Rom…

5 minute ago

Vreți să adoptați un câine? O puteți face extrem de simplu

Înainte de a aduce acasă un câine, gândiți-vă că necesită implicare pe viață și un…

8 minute ago

La Blăjeni, intervențiile de urgență și cele edilitare se vor face cu ajutorul unui utilaj achiziționat din bani europeni

Magdalena Șerban Ce fac primarii harnici când conduc localități mici, cu un buget care abia…

16 minute ago