Actualitate

Dreptul la replică. Punct de vedere al doamnei Carmen Guran, director executiv al Direcţiei Tehnice şi Investiţii a CJ Hunedoara

Subsemnata Guran Carmen (foto), am luat la cunoştinţă de articolul publicat sub semnătura dnei Sorina Popa, în ediţia online a ziarului Mesagerul Hunedorean, din data de 10.01.2019, care conţine informaţii denigratoare la adresa mea şi implicit şi a instituţiei din care fac parte, fără ca autoarea articolului să se documenteze cu privire la conţinutul acestuia, pentru informarea corectă şi completă a opiniei publice, care este în măsură şi în drept să cunoască şi poziţia părţii criticate, în vederea formării unei opinii corecte, vă transmit, în virtutea dreptului la replică, punctul meu de vedere cu privire la subiectul articolului.

Referitor la articolul “Fiindcă funcţionari ai Consiliului Judeţean nu şi-au făcut treaba pentru care sunt plătiţi regeşte: Reabilitarea drumului dintre Hunedoara şi Călan este “în aer”!”, publicat în data de 10 ianuarie în Mesagerul Hunedorean, semnat de Sorina Popa:
1. Afirmaţia “Până acum s-a tot mers pe ideea că funcţionarul are o leafă mică şi de aceea nu i se cerea să-şi facă treaba, ce să mai vorbim de performanţă” este o ofensă la adresa Corpului Funcţionarilor Publici în general şi cu adresă clară către executivul Consiliului Judeţean care nu ”cerea să se facă treaba şi performanţă” şi totodată la adresa Aparatului de specialitate al consiliului judeţean care nu ar fi fost motivat să facă performanţă şi aduce grave prejudicii de imagine instituţiei Consiliului Judeţean Hunedoara.
2. Proiectul tehnic al Reabilitării drumului judeţean 687 este în întârziere nu din cauza membrilor Unităţii de Implementare a Proiectului, ci din cauza faptului că administratorii de utilităţi (avizatorii) nu au procesat şi emis în termen de o lună aceste avize, fiecare avizator având procedurile lui interne de îndeplinit. În data de 21.12.2018, cu adresa numărul 20491, au fost înaintate către proiectant avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism pentru lucrările de drum, urmând a fi predat şi avizul CFR, când vom intra în posesia lui, iar termenul de proiectare va fi prelungit cu 30 zile de la data primirii lui.
La acest moment, contractul este în termenii stabiliţi, cu încadrare in termenul de contract aprobat, iar semnarea unui act adiţional de prelungire termen de proiectare nu modifică bugetul proiectului, perioada de implementare şi respectarea prevederilor contractuale în vigoare. Acuzaţia că proiectul ar fi ”în aer” din cauza mea, în calitate de manager de proiect sau director tehnic este hazardată, nedocumentată, tendenţioasă şi falsă.
3. Nu voi comunica declaraţia Administratorului public în ziar, pentru că statutul funcţionarului public nu îmi permite acest lucru, conform LEGII Nr. 7/ 2004, republicată privind Codul de conduită a funcţionarilor publici.
” ART. 7 Loialitatea faţă de autorităţile şi instituţiile publice
(1) Funcţionarii publici au obligaţia de a apăra în mod loial prestigiul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia.
ART. 8 Libertatea opiniilor
(1) În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, funcţionarii publici au obligaţia de a respecta demnitatea funcţiei publice deţinute, corelând libertatea dialogului cu promovarea intereselor autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea.”
4. Afirmaţiile legate de plecarea în concediu fără a rezolva problema extensiei de timp şi cele legate de sumele câştigate lunar pentru gestionarea contractului sunt lipsite de fundament.
Asocierea PROACTIV- DRUPO- SERCOTRANS a fost notificată prin adresa 20528/21.12.2018 referitor la acordarea extensiei de timp, urmând a se îndeplini formalităţile de semnare a unui act adiţional, motiv pentru care situaţia era ”la sol şi în termeni contractuali”.
Prin Dispoziţia 96/2018, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara dispune o majorare a salariului meu cu suma de 2.302 lei, pentru activitatea desfăşurată în implementarea proiectelor pe fonduri europene. Această sumă este afectată de o fiscalitate de aprox, 42%, rezultând un venit de 1.335 lei. Sumele vehiculate în articol sunt departe de realitate.
5. În condiţiile în care atacurile la persoană continuă, îmi rezerv dreptul de a solicita în instanţă soluţionarea acestei situaţii.
Mulţumesc,
Carmen Guran, director executiv Direcţia Tehnică şi Investiţii a Consiliului Judeţean Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Felicitare Paste

21 de ore ago

Felicitare Paste

21 de ore ago

Felicitare Paste

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

21 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

21 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

21 de ore ago