Dosarul lui Resmeriţă va fi repus pe rol peste patru luni

Dosarul în care fostul primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto), este acuzat de abuz în serviciu, va fi repus pe rolul instanţei cel târziu până la data de 31 iulie 2018.
Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de decizia Tribunalului Hunedoara, din 22 februarie, de suspendare a judecării cauzei şi a dispus reluarea dezbaterilor nu mai târziu de patru luni. Cererea de suspendare a procesului a fost depusă de fostul edil şef al Lupeniului din motive de sănătate. „Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă ÎCCJ DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii pronunţate de către Tribunalul Hunedoara. Desfiinţează încheierea penală atacată numai sub aspectul duratei suspendării judecăţii şi (…) stabileşte că suspendarea judecăţii va dura până la data de 31 iulie 2018 sau, în măsura în care starea de sănătate a inculpatului Resmeriţă Cornel îi va permite participarea acestuia la judecată, până la o dată anterioară acestui moment. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Alba Iulia. În urmă cu patru luni, în data de 22 noiembrie 2017, Tribunalul Hunedoara a dispus o măsură similară, care a fost contestată de procurorii DNA. Contestaţia a fost admisă de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, care au spus că procesul trebuie reluat după 24 ianuarie 2018. Ceea ce s-a şi întâmplat, dosarul a fost repus pe rol, a fost reluată judecata, care, după două termene, a fost suspendată din nou.
Dosarul în care sunt judecaţi Resmeriţă, Gărdean şi Condoiu a fost disjuns dintr-un altul foarte celebru, cunoscut opiniei publice cu denumirea „Gala Bute”, în care este judecat fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.