Se reia judecata în procesul fostului primar al Lupeniului

Procurorii DNA au contestat hotărârea Tribunalului Hunedoara de suspendare pe perioadă nedeterminată a judecăţii din dosarul în care fostul pirmar al Lupeniului, Cornel Resmeriţă (foto), este învinuit de abuz în serviciu. În acest fel, au obţinut o reluare a judecăţii din data de 24 ianuarie 2018.
Contestaţia le-a fost admisă de Curtea de Apel Alba Iulia, ieri fiind dată decizia definitivă. „Admite contestaţia formulată de DNA – ST Alba Iulia împotriva încheierii penale pronunţată de Tribunalul Hunedoara la data de 22.11.2017. Stabileşte că suspendarea judecăţii în cauza ce formează obiectul dosarului va dura până la data de 24.01.2018 sau, în măsura în care starea sănătăţii inculpatului Resmeriţă Cornel va permite participarea acestuia la judecată, până la o dată anterioară celei de 24.01.2018”, se arată în decizia Curţii de Apel Alba Iulia.
În acelaşi dosar, alături de fostul edil şef al municipiului Lupeni, mai sunt judecaţi afaceristul Miron Dorel Gărdean, pentru instigare la abuz în serviciu şi Alin Condoiu, fost angajat al Primăriei Lupeni, pentru abuz în serviciu. Dosarul a fost disjuns dintr-un altul foarte celebru, cunoscut opiniei publice cu denumirea „Gala Bute”, în care este judecat fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. Anchetatorii susţin că Primăria Lupeni a primit fonduri cu „dedicaţie” de la ministerul condus de Udrea, pe care le-a direcţionat către firma Termogaz Company, controlată de afaceristul Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Banii erau destinaţi unor proiecte derulate prin programul „Schi pentru România”, iar pentru alocarea lor, fostul ministru ar fi beneficiat de „atenţii” din partea unor afacerişti hunedoreni, prin intermediari. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Auzi, auzi la parsivii astia. Cand furau nu aveau suspendare, furau la foc continuu. Dar ce judecator poate sa fie atat de cretin sa suspende nedeterminat un proces??? Pe altii ii duceau cu targa, javra pesedista vroia suspendare pe timp nelimitat. Bravo procurorilor ! Judecatorul ala trebuie luat la ochi, sigur e corupt!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago