Categories: ActualitateFlash

Doctoriţă rănită în Retezat

Maximilian Gânju

O femeie de 45 de ani, din Timişoara, a plecat într-un traseu prin Retezat şi pentru că nu s-a mai întors la cabană, salvamontiştii au intrat în alertă şi au demarat căutările.
Femeia s-a aventurat pe traseul montan Piule – Pleşa – Cheile Buţii, din Munţii Retezat, iar din cauza vremii nefavorabile a alunecat şi s-a accidentat. Acţionând împreună,  echipajul Salvamont Lupeni şi cel de la Jandarmeria Montană au împărţit muntele în mai multe sectoare, luând în calcul şi posibilitatea ca victima să fie în stare de inconştienţă.
„Operaţiunea de căutare a demarat în jurul orei 9 şi a durat până în jurul orei 18, oră la care un echipaj format din trei salvamontişti a ajuns la victimă, acesta fiind conştientă. Au fost anunţate celelalte echipaje, pentru a se concentra asupra operaţiunii de recuperare şi transport a victimei, până în locul unde se afla ambulanţa. În momentul găsirii, victima era suspectă de fractură cu plagă deschisă la nivelul gleznei stângi, entorsă la piciorul drept şi prezenta simptome de deshidratare. Operaţiunea de transport a victimei a durat aproximativ două ore, zona în care a fost găsită fiind una greu accesibilă. Femeii i s-a acordat primul ajutor apoi a fost transportată de urgenţă, cu elicopterul, la Spitalul Municipal din Timişoara. De menţionat este faptul ca turista cunoştea muntele, avea echipamentul necesar pentru situaţii de acest gen şi, în plus, era medic de profesie, iar asta a jucat un rol decisiv în lupta cu supravieţuirea”, au declarat salvatorii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

9 ore ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

9 ore ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

9 ore ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

9 ore ago

Telenovelă sfârșită în sala de judecată

Amantul a devenit extrem de gelos și și-a urmărit iubita întocmai ca în filmele cu…

9 ore ago