Categories: Sport

Salbă de medalii naţionale, speranţe mondiale

Ciprian Marinuţ

Atleţii de la CNS „Cetate” Deva au cucerit patru medalii la Campionatele Naţionale ale juniorilor I, desfăşurate în weekend, la Piteşti. Florentina Marincu (foto) a triumfat în proba de săritura în lungime şi şi-a reconfirmat dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial din China. Bogdan Sitoianu a urcat pe podium în probele de triplusalt şi lungime, iar Denisa Bota, în cursa de 5.000 de metri.
Succes facil, obiectiv îndrăzneţ
Multiplă medaliată pe plan internaţional în acest an, la nivel de senioare şi junioare I, Florentina Marincu s-a impus fără nici un fel de emoţii în competiţia internă a junioarelor. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a fost singura care a reuşit sărituri de peste şase metri, câştigând concursul cu un salt de 6,56 metri. Pe locurile următoare s-au situat Raluca Oprica (Şoimii Sibiu/Steaua Bucureşti), cu 5,84 metri şi Ioana Manoliu (Farul Constanţa), cu 5, 77 metri. Florentina a concurat astfel mai mult cu ea însăşi, obiectivul fiind de a reuşi o performanţă bună în perspectiva participării la Campionatul Mondial de seniori din China. „Concursul de la Campionatul Naţional a fost unul mult prea simplu, fără motivaţie şi fără emoţii pentru Florentina. În plus, vântul în rafale a încurcat-o la obţinerea unor sărituri mai performante decât cele de până acum. Oricum, a fost o repetiţie reuşită în vederea competiţiei mondiale. Vom pleca în China lunea viitoare, în 17 august, iar Florentina va reprezenta România în proba de lungime, alături de Alina Rotaru. Concursul preliminar va fi în 27 august şi va alinia la start aproximativ 30 de sportive, iar finala celor mai bune 12 va avea loc a doua zi. Într-o zi în care are dispoziţie bună de concurs, Florentina poate să se califice în finală şi se poate clasa între primele opt concurente. Obiectivul impus de Federaţie este calificarea în finala de 12, dar noi visăm la mai mult. Sperăm ca Florentina să se acomodeze la fusul orar şi la condiţiile de concurs şi să obţină un rezultat valoros”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe. Până la plecarea în China, Florentina  Marincu va fi acasă, la Deva, unde va efectua şedinţe de  recuperare şi antrenamente.
Două probe, două succese
Unicul atlet hunedorean medaliat la FOTE 2015 (argint în proba de lungime), unde a concurat la nivel de juniori II, Bogdan Sitoianu, a urcat pe podium în ambele probe în care a luat startul. Sportivul de 16 ani antrenat de Mihai Luca a obţinut medalia de argint la triplusalt cu un „zbor” de 14,79 metri, fiind devansat doar de juniorul I, de 19 ani, Cristian Constantin (Farul Constanţa) cu 15,33 metri. Pe locul trei s-a situat Răzvan Grecu (Farul Constanţa), cu 14,75 metri, cel care a obţinut medalia de argint pentru România la FOTE în această probă cu un record personal de 15,03 metri. Bogdan Sitoianu a urcat pe podium şi în proba de săritura în lungime cu o performanţă de 6,78 metri, fiind devansat de Ioan Melnicescu (19 ani, CSS Bacău), cu 7,20 metri şi Mihai Chiorpec (18 ani, Rapid Bucureşti), cu 6,83 metri. La FOTE 2015, Bogdan cucerise argintul cu un nou record personal de 6,89 metri.
O medalie şi o menţiune la semifond      
Un concurs bun a făcut şi Denisa Bota, o altă junioară de 16 ani de la clubul din Deva, care a cucerit o medalie de argint şi a reuşit o clasare pe locul patru. Sportiva antrenată de Cornelia Juratoni s-a clasat pe locul doi în cursa de 5.000 de metri cu timpul de 18:27.44, fiind devansată doar de Daniela Bogdan (18 ani, LPS Craiova) cu timpul de 17:44.68. În cursa de 3.000 metri, Denisa Bota a sosit a patra  cu timpul de 10:30.41. La competiţia de la Piteşti au participat 260 de atleţi, din care 113 la feminin şi 147 la masculin, de la 84 de cluburi din ţară.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

7 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

7 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

7 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

7 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

7 ore ago

Bătrân bătut pentru 100 de lei

Pensionarul din Lupeni a fost o țintă ușoară pentru tâlhar și n-a putut opune rezistență,…

7 ore ago