Categories: Comunitate

Dobra: Cămin cu coordonatele unei case de cultură

Magdalena Şerban

Administraţia din Dobra a avut curajul să viseze la un proiect îndrăzneţ de modernizare a căminului cultural din localitatea de centru. De aici şi până la finanţarea lui, a mai fost doar un pas.
„Nu demult, acoperişul căminului cultural din Dobra a fost înlocuit cu ajutorul unei finanţări europene obţinute prin GAL (60.000 de euro), însă edificiul întreg necesită ample lucrări de reabilitare. Acestea le-am cuprins într-un proiect care a fost înaintat Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi pentru care urmează, cel mai probabil săptămâna viitoare, să merg la Bucureşti şi să semnez contractul de finanţare în valoare de circa 2.800.000 de lei. Programul prevede atât reabilitări exterioare şi interioare, cât şi montarea unui sistem ultramodern de încălzire, având ca sursă o centrală pe lemne, amenajarea unei săli de protocol, înlocuirea tâmplăriei, noi zugrăveli, înlocuirea podelelor, izolare termică, utilarea bucătăriei, dotare cu mese, scaune şi veselă, achiziţionare şi montare aer condiţionat, sisteme de siguranţă etc. Inclusiv fundaţia va fi întărită, deoarece căminul a fost construit în 1962. De atunci, nu s-a mai făcut nimic la el, funcţionând doar Biblioteca Comunală aici, mai apoi, Biblionet-ul. Doar pereţii vechi mai rămân. Vom face şi o altă schimbare, biblioteca urmând să fie mutată la etaj, iar jos, în locul acesteia, vor funcţiona trei grupuri sanitare. Este un program foarte îndrăzneţ, însă prefer să vorbesc despre cum a fost gândit şi proiectat, la final. Cert este că reprezintă cel mai mare proiect din Vestul ţării, ca anvergură în ceea ce priveşte reabilitarea unui cămin cultural comunal”, a declarat Ovidiu Pădurean (medalion), primarul comunei Dobra.
Acesta şi-a propus ca sala de spectacole să fie una care să ofere condiţii moderne, chiar şi pentru evenimentele de mari pretenţii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

8 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

8 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

8 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

8 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

8 ore ago