Disperare printre angajaţii municipalitãţii

Pierderea celor 25 de procente ce se adăugau la salariu şi reprezentau sporul de dispozitiv i-a lăsat pe mulţi angajaţi ai Primăriei municipiului Petroşani şi cu o leafă lunară de doar 400 de lei.

Cei mai loviţi de sistarea acordării sporului sunt poliţiştii locali, care sunt încadraţi ca personal contractual, dar şi mulţi alţi angajaţi ai municipalităţii. „De exemplu, cei care au post fix, paznicii, cum mai sunt numiţi, primesc o leafă de mizerie. Fără sporul de dispozitiv, unii dintre ei rămân cu 400 de lei lunar. Culmea este că ei chiar sunt prinşi în dispozitiv, fac serviciu şi sâmbăta şi duminica ori în sărbători legale. La fel şi poliţiştii locali, ei sunt în permanenţă în dispozitiv şi abia dacă mai primesc 600 – 700 de lei”, explică unul dintre angajaţii municipalităţii. Cei mai mulţi dintre funcţionari ori cei încadraţi pe post de personal contractual îşi caută de lucru. „Mulţi şi-au anunţat şefii că vor să-şi găsească altceva de muncă. Cu 400 de lei nu poţi trăi”, mai spun angajaţii.
Culmea este că oamenii ar putea fi obligaţi să returneze sporul de dispozitiv încasat până acum, deşi el s-a acordat în baza unei hotărâri judecătoreşti. Angajaţii Primăriei Petroşani au pierdut acest spor care reprezenta 25 la sută din salariu, după un proces cu Curtea de Conturi. Instituţia de control a stabilit că funcţionarii au încasat un spor care nu li se cuvenea. Motivarea deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel Alba încă n-a ajuns la municipalitate, pentru ca oamenii să vadă dacă sunt obligaţi să returneze banii primiţi începând cu anul 2011. De sporul de dispozitiv au beneficiat circa 300 de angajaţi ai Primăriei Petroşani. (M. Gânju)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

21 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Pe cine are în spate? Întrebarea frământă o întreagă comunitate din sudul județului nos­tru. Un…

11 ore ago

Laurențiu Nistor: Angiograf funcțional la spitalul din Deva. Pacienții nu plătesc costul investigațiilor!

„La Spitalul Județean de Urgență Deva avem un angiograf, vârf de gamă la nivel mondial.…

11 ore ago

Bulina albă

Irina Bodea, managerul Teatrului Dramatic ,,Ion D. Sîrbu" din Petroșani Pentru că a organizat un…

11 ore ago

Bulina neagră

Adrian I., din municipiul Petroșani Pentru că a fost condamnat la închisoare cu executare pentru…

11 ore ago

La ce pedeapsă s-au înțeles procurorii DIICOT cu polițistul învinuit de corupție?

Tribunalul Hunedoara a considerat că pedeapsa stabilită în baza acor­dului de recunoaștere a vinovăției încheiat…

11 ore ago