Categories: EvenimentFlash

Directorul criminal a fost reţinut de Poliţia irlandeză

Sorina Popa

Directorul Marian Mihalache (foto), care şi-a ucis amanta, Pricăjan Loredana, din satul Vaidei, comuna Romos, într-un apartament din Dublin, urmează să fie pus sub acuzare pentru această faptă, potrivit anchetatorilor irlandezi. El se află deja în custodia Poliţiei irlandeze. Potrivit presei din această ţară, femeia a fost ucisă cu 20 de lovituri de cuţit, la nivelul corpului, capului şi gâtului, dovedindu-se astfel că agresorul a acţionat într-un moment de furie.

Riscă închisoarea pe viaţă
Moartea hunedorencei ar fi survenit în urma unei dispute în cuplu. Marian Mihalache, de 48 de ani, aflat la a doua căsătorie şi având doi copii, avea o relaţie amoroasă mai veche cu tânăra, acum în vârstă de 35 de ani. Cum precizam şi în precedentele articole, femeia se stabilise de aproape cinci ani în Irlanda, unde lucra ca asistentă la un cămin de bătrâni din Dublin. Cu ceva timp în urmă, Loredana i-a spus lui Mihalache că nu mai vrea să continue relaţia, ea având deja un alt iubit, un român stabilit în Belgia. Acesta a plecat în Irlanda cu gândul s-o convingă pe fată să nu se despartă de el. Nu se ştie cum au decurs lucrurile între cei doi în noaptea crimei, în camera din campingul de la periferia Dublinului, cert este că s-a ajuns la această crimă oribilă.
De ieri, Marian Mihalache se află în custodia Poliţiei irlandeze, fiind principalul suspect în această odioasă crimă. În Irlanda, pentru o asemenea faptă, pedeapsa este închisoarea pe viaţă. Subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, susţine că anchetatorii irlandezi au cerut colegilor din Hunedoara date despre starea civilă a autorului crimei şi dacă el are cazier.

I s-a dat o listă de avocaţi
Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, ieri, că Mihalache a fost reţinut de către autorităţile locale. Pe perioada cât a fost internat în spital, hunedoreanul a fost vizitat, la solicitarea sa, de către reprezentanţii Ambasadei noastre în Irlanda. În acelaşi timp, Ambasada României la Dublin ţine legătura cu persoana care a fost desemnată drept reprezentant oficial al familiei victimei, care se va ocupa de formalităţile de repatriere a corpului neînsufleţit. În baza documentaţiei transmise misiunii diplomatice, persoana în cauză beneficiază de asistenţă consulară, fiindu-i facilitat contactul cu autorităţile irlandeze. MAE precizează că Marian Mihalache va fi prezentat în perioada următoare în faţa instanţei de judecată. Misiunea diplomatică a României la Dublin i-a pus la dispoziţie lui Mihalache o listă cu avocaţi, la care poate apela în apărarea sa.

„Adevărul nu îl vom afla niciodată”
Mama fetei ucise spune că nu crede că va afla niciodată de ce a murit Loredana. „A venit Poliţia şi atât ne-a spus, că este omorâtă în Dublin. Ne-a spus şi cine a ucis-o. Omul care a umblat de 15 ani la mine în casă, domnul director Marian Mihalache. Aşa îi spunea toată lumea, domnu’ director. De 15 ani îl cunosc pe acest om. La început, el şi fiica mea erau doar cunoştinţe, prieteni, apoi a fost o relaţie între ei. Numai din gelozie a omorât-o, că alt motiv nu avea. La un om frumos, ce să îi găseşti. Loredana venea în concediu acasă. Venea în fiecare an de sărbători. A fost anul trecut, în aprilie, de Paşti, la Vaidei. Apoi a plecat înapoi. Ştiu că de două ori a fost el la ea în Irlanda. A fost, s-a întors şi apoi a plecat iar. Prima oară ne-a spus, dar a doua oară nu a ştiut nimeni şi apoi am primit vestea“, a afirmat femeia.
„El (n.r.- Mihalache) era un om cumsecade. Nu mi-a dat niciodată impresia că ar putea să facă aşa ceva. Uite că dracu’ şi-a băgat coada. El venea la mine, şi când nu era fiica mea acasă. Îmi dădea telefon şi întreba: «Pot să vin la Vaidei?» Vino! – îi ziceam. Mi-a spus odată să o chem să vină acasă. Eu i-am răspuns: Mai ai răbdare, că doar nu îmbătrâneşte acolo, în Irlanda. Sigur că va veni. Ea voia să îşi mai facă probabil un capital, nişte bani, să vină aici să se realizeze“, a povestit mama fetei ucise.“Nu ştim ce s-a întâmplat. Adevărul? Cu asta o să mergem noi în mormânt: cu întrebări. Că numai ei doi ştiu. Ea nu mai e şi pe el nu îl mai putem întreba“, a spus mama Loredanei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago