Din trei încercări, una le-a reuşit

Natalia Bumbac

Două femei din Petroşani au reuşit să-i dejoace planurile unor escroci care practică metoda „accidentul”, după ce au fost abordate prin telefon.
Conform informaţiilor oferite de IPJ Hunedoara, în primul caz, o femeie de 62 de ani a fost sunată pe telefonul fix de către un necunoscut. Acesta i-a spus că fratele ei a fost implicat într-un accident rutier şi este la spital, urmând a fi operat şi are nevoie de o sumă de bani. Femeia i-a comunicat apelantului că nu are bani lichizi în casă, însă a specificat că are o anumită sumă de bani într-un cont bancar, moment în care discuţia telefonică s-a încheiat. Ulterior, femeiea şi-a contactat fratele, care a informat-o că cele relatate de apelant nu sunt reale şi că poate fi victima unei infracţiuni. Cea de-a două femeie, în vârstă de 81 de ani, a fost sunată tot de către un necunoscut, care i-a spus că fiul ei a fost rănit într-un accident rutier şi i-a cerut o sumă de bani, necesară „operaţiei”. Octogenara şi-a contactat fiul de la care a aflat că nu a păţit nimic şi că a fost în pericol să devină victima unei înşelăciuni. În ambele cazuri, poliţiştii fac cercetări pentru tentativă de înşelăciune.
Nu la fel de vigilentă a fost o femeie în vârstă de 66 de ani, tot din Petroşani, care, în data de 3 martie, i-a dat unui tânăr necunoscut 10.000 de lei, după ce a fost apelată de o persoană necunoscută, care i-a spus că fiica sa ar fi fost rănită într-un accident rutier şi are nevoie de o sumă mare de bani, pentru a fi operată. Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări pentru infracţiunea de înşelăciune.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.