Categories: Actualitate

Din trei încercări le-a reușit una

Maximilian Gânju

O femeie din municipiul Orăștie a fost înșelată de escroci cu suma de 5.800 de lei, bani cu care victima credea că-și salvează fiul rănit în urma unui accident rutier.
„Poliția municipiului Orăștie a fost se­si­zată de o femeie cum că a fost înșelată de un bărbat care a contactat-o telefonic, spu­nându-i că este avocat, iar fiul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier. Băr­batul necunoscut i-a comunicat femeii că fiul acesteia este în drum spre București, în stare foarte gravă, iar pentru a fi „tratat special”, trebuie ca femeia să-i dea o sumă de bani, fără a indica exact valoarea. De asemenea, bărbatul a mai precizat că, în urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că fiul ei se face vinovat de producerea accidentului și că poate „interveni”, dacă va primi o sumă de bani, fără a indica valoarea, astfel încât fiul ei să fie considerat nevinovat”, informează IPJ Hunedoara. Cum au văzut că femeia le-a crezut povestea, escrocii și-au trimis complicele la domiciliul femeii, iar individul i-a cerut toți banii pe care-i are în casă, pentru a putea interveni în favoarea fiului ei. Victima i-a toate economiile, adică suma de 5.800 de lei.

Alte două tentative
Cel mai probabil aceiași escroci și-au mai încercat norocul tot în Orăștie cât și în Simeria. O femeie de 59 de ani, din Orăștie, a depus plângere cum că a fost con­tactată telefonic de către bărbat ne­cu­noscut, care i-a spus că este „medic” și a informat-o cu privire la faptul că o rudă (cum­natul) a acesteia, a fost implicată într-un accident de circulație, motiv pen­tru care trebuie transportat de urgență cu elicopterul la București, solicitându-i în acest sens 30.000 de lei. Chiar în timp ce escrocul încerca să o convingă pe victimă, cumnatul ei a intrat în casă viu și ne­vă­tă­mat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune în acest caz. La Simeria, o femeie de 87 de ani a fost sunată de indi­vizi și i s-a spus că un nepot al ei a fost im­pli­cat într-un accident rutier și are nevoie ur­gentă de bani pentru o intervenție me­di­cală. În timp ce bătrâna vorbea la tele­fon cu persoana necunoscută, un alt ne­pot aflat în locuință a auzit și a intervenit. Acesta și-a sunat vărul care ar fi avut accident și a costata că e vorba de o în­cercare de înșelăciune.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago