Categories: Sport

Din subsol, la reabilitare

Ciprian Marinuţ

Ajunsă în coada clasamentului după o serie neagră de cinci etape, Jiul Petroşani îşi caută reabilitarea în meciul din deplasare cu nou-promovata, Europa Alba Iulia.

A câştiga sau a se umili
Cam în modul acesta se reformulează, pentru etapa de azi a Ligii a III-a, seria a V-a, celebra întrebare hamletiană în cazul celor de la Jiul Petroşani. Fără victorie de cinci etape, „alb-negrii” au nevoie de puncte ca de aer, pentru a evada din zona periculoasă a clasamentului, un alt rezultat fiind echivalent cu umilirea. Cum însă trupa antrenată de Toni Sedecaru se zbate între neputinţă, mormanul de memorii şi restanţe salariale, jucători accidentaţi şi, de ce nu,  rea-voinţă, chiar şi misiunea de azi în faţa nou-promovatei Europa Alba Iulia este una complicată.

Sunt pe marginea prăpastiei
Jiul a înregistrat ultima victorie în campionat acum mai bine de o lună, în  5 octombrie, 3-1 cu FC Zalău, după care a venit dezastrul. A urmat o înfrângere, 2-0 la Seso C. Turzii, un eşec cu Olimpia Satu Mare şi încă un meci pierdut cu Naţional Sebiş. Ultima ispravă a fost un amărât de egal, 1-1, cu FCM Turda, acasă. În schimb, Europa, care a început greoi campionatul, s-a acomodat treptat cu pretenţiile acestui eşalon nou pentru ea, iar de câteva etape, a evoluat din ce în ce mai bine. Totuşi, necazurile financiare nu iartă pe nimeni, astfel că şi la „europeni”, atmosfera s-a deteriorat, în ultima vreme, din cauza banilor. În acest context, oficialii Jiului speră la o minune, iar dacă aceasta nu va veni, spun că rămâne returul pentru salvarea de la retrogradare. „Nu avem ce face… mergem înainte. Indiferent de ce va fi în ultimele etape din acest an, mai avem un retur de campionat în care poate vom reuşi să ne reabilităm”, a spus preşedintele Jiului, George Boboc. Jiul este pe locul 11 din 13 combatante, cu doar 10 puncte, iar Europa se situează pe poziţia a opta, cu 12 puncte.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago