Dilemă: cine îl va înlocui pe Marcel Morar în Consiliul Local Deva?

Oana Mihnea

Având în vedere că Marcel Morar (foto) a fost numit şef al Biroului Administrare Unităţi de Învăţământ din cadrul Primăriei Deva, acesta, pentru a evita incompatibilitatea, a demisionat din Consiliul Local. Înseamnă că locul lui urmează să fie ocupat de altcineva, însă în privinţa înlocuitorului domneşte, deocamdată, incertitudinea.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Marcel Morar a declarat că a fost consilier local până în 4 ianuarie a.c.. „Mi-am depus demisia din legislativul local, pentru că altfel eram în incompatibilitate. S-a ivit ocazia să particip la concursul pentru ocuparea acestui post, îmi lipsea activitatea în administraţie. Nu am plecat din CL din alte motive, pur şi simplu am profitat de această oportunitate. Am fost consilier local din anul 2000, dar în 2012 am intrat în consiliul local pe lista fostului USP. Odată cu ordonanţa migraţiei politice, am devenit independent“, a precizat Marcel Morar.
Acum apare următoarea întrebare: cine îi va lua locul lui Marcel Morar în Consiliul Local Deva? Fostul USP era format din UNPR şi vechiul PDL, care între timp a fuzionat cu PNL. Implicit, viitorul consilier va face parte din unul din cele două partide politice. Oficial, situaţia nu a fost definitivată până acum, însă i-am întrebat pe şefii de organizaţii judeţene. Astfel, senatorul Haralambie Vochiţoiu, preşedintele UNPR Hunedoara, ne-a asigurat că următorul pe lista de consilieri va fi un membru UNPR, însă deocamdată nu ştie cu exactitate cine este acesta. La polul opus, deputatul Bogdan Ţîmpău, co-preşedintele PNL Hunedoara, ne-a precizat că viitorul consilier local de la Deva va fi un membru al vechiului PDL, fiind vorba despre medicul Dan Florea. Nu ne rămâne decât să vedem în final cine îl va înlocui pe Marcel Morar, asta, după ce CL va lua act de încetarea mandatului acestuia şi va aproba noua propunere.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

5 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

5 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

5 ore ago