Marcel Morar, ales viceprimar al Devei

Nicolle Ebner

Ieri, cu trei ore înainte de şedinţa Consiliului Local Deva, viceprimarul PDL Corina Oprişiu şi-a dat demisia din funcţie, iar la propunerea consilierilor PNL, noul viceprimar, votat în unanimitate de cei 19 aleşi locali prezenţi la şedinţă, este liberalul Marcel Morar (foto).

Demisie de onoare… dintr-o „clică”

Într-o scrisoare deschisă dată tuturor consilierilor locali şi conducerii Primăriei Deva, Corina Oprişiu susţine că şi-a dat demisia, pentru a pune capăt disensiunilor din consiliul local. „Am acceptat funcţia de viceprimar într-un moment în care Consiliul Local Deva era practic nefuncţional, prin divizarea grupului liberal în două fracţiuni. Am creat atunci o majoritate, lăsând la o parte animozităţile şi disputele politice (…) Am vrut doar să mă apropii de partea executivă a administraţiei publice, pentru a pune în practică programul pe care-l susţineam de pe băncile Consiliului Local. Din păcate, în Consiliul Local Deva, războiul nu a încetat odată cu formarea unei majorităţi capabile să «gestioneze» eficient problemele comunităţii”, se arată în scrisoare. Primarul Mircia Muntean a felicitat-o pe demisionara Corina Oprişiu, pentru că a avut puterea să se retragă din activitatea din primărie, instituţie comparată de primar cu o „clică”. „Datorită doamnei Oprişiu, s-a aşezat liniştea, aparatul primăriei funcţionează, iar cinstea şi onestitatea au făcut-o să satisfacă vanitatea unui fenomen al şoferului beat şi să se retragă din bun simţ, dintr-o clică ce nu a onorat-o”, a declarat primarul Mircia Muntean. Se pare că adevăratul motiv al demisiei a fost grăit de gura consilierului PDL, Francisc Kovaci. „Doamna Corina Oprişiu nu poate accepta situaţia că ar putea fi dată afară din funcţie, cum păţesc colegii noştri de la PNL. Exemplu, Marcel Morar, după care urmează Ioan David, şi alţii”, a declarat consilierul PDL.

Munca pentru cetăţeni

Pentru ocuparea funcţiei de viceprimar rămasă vacantă cu trei ore înainte de şedinţă, s-a făcut o singură propunere, de către consilierul PNL, Ioan David. În urma votului secret, Marcel Morar – care tocmai a fost schimbat din funcţia de director al Muzeului din Deva – a devenit noul viceprimar al municipiului, fiind ales în unanimitate de voturi. „Asta înseamnă că, mă bucur încă de toată încrederea colegilor mei din PNL, cât şi din celelalte partide. Această încredere se va putea materializa în acţiuni concrete în favoarea cetăţenilor”, a declarat noul viceprimar, Marcel Morar.

S-a realizat prioritatea lui Oancea

Pentru preşedintele PNL Deva, Florin Oancea, numirea lui Marcel Morar în funcţia de viceprimar este o victorie. „Mircia Muntean s-a achitat de mandatul politic pe care l-a primit de la conducerea judeţeană şi de la preşedintele Crin Antonescu în persoană, acela de a schimba viceprimarul PDL cu unul de la PNL, aşa cum a fost iniţial. Prin urmare, nu pot să fiu decât bucuros că s-a realizat principalul obiectiv pe care mi l-am propus, după ce am fost ales preşedinte al PNL Deva. Cât despre demisia Corinei Oprişiu, aceasta a demonstrat că este incapabilă să conducă acest municipiu, iar pălăria a fost prea mare pentru ea. În plus, între PNL şi PDL, nu a avut loc nici o alianţă pentru formarea unei majorităţi în Consiliul local, aşa cum fals a invocat Corina Oprişiu în scrisoarea deschisă”, a declarat şi Florin Oancea, fostul viceprimar al municipiului Deva.

Primarul Mircia Muntean şi cei opt consilieri PNL aveau termen până la data de 15 iulie să readucă la PNL postul de viceprimar, oferit pe tavă adversarilor politici din PDL, la începutul lunii aprilie 2010.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Oancea vorbeste ca de obicei tampenii. Probabil nu a fost soferul prin preajma sa-l cenzureze. Doamna Oprisiu a dat dovada de multa demnitate sa-si dea demisia dintr-o groapa de gunoi cum este Primaria Deva. Liberalii se bat intre ei ca chiorii. Nu avea ce sa caute doamna Oprisiu intre ei. Dar acesti netrebnici care tin de scaune cu dintii nu pot sa inteleaga gestul doamnei. Mai sunt pe lumea asta si oameni cu caracter!

  • Oancea este un papagal si un gunoi ca de obicei. Cum sa ii spui unei femei ca a fost incompetenta, indiferent de ce a facut aceasta, asa ceva nu se face, dar manelistu...tot manelist... Prost crescut. Rushine... Vorba lui Andrei de mai sus, ar trebui sa mai intrebe soferul cand face asemenea declaratii de tampit...

  • Articol din 2 martie 2010, Mesagerul Hunedorean:

    „Voi decupla de la iluminatul public toate acele panouri publicitare care aparţin consilierului local PNL, Marcel Morar, directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. În acest caz, Consiliul Local Deva pierdea şapte miliarde de lei vechi, dar nu s-a sesizat că este un contract nefavorabil”, a mai anunţat Mircia Muntean. Primarul susţine că timp de patru ani, firma consilierului Marcel Morar a furat curent din reţeaua publică şi va cere ca fiecare panou să fie legat, la reţea, pe sursă proprie, sau să se monteze contoare, individuale.

    Hoti din toate tarile, uniti-va!

  • pai v-ati dumirit ?
    hoti, smenari , traficanti ,borfasi si mincinosi = PN. . .prin Deva !

  • Oancea, model de competenta....pe capul caruia incape palaria aia mare, care nu o poate duce decit el! Hai sa fim seriosi....in afara sforaielilor politice si demagogiei ieftine, omul asta nu a aratat nimic. Vreau sa il vad ca se da cu capul de toti peretii sa rezolve problemele cetatenilor, da'i cade palaria saracului om! Tre sa fii dus cu pluta sa il crezi, mai ales cand ataca o femeie!

  • Marcel Morar este un RATAT dearece la aflarea vestii despre cainii impuscati a ras. RUSINE OBRAZULUI!!!!!!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago