Categories: ActualitateFlash

Dezastru la Gara Petroşani!

După şase luni în care Viorel Pascu, consilier local al municipiului Petroşani, a făcut mai multe demersuri pentru a atrage atenţia asupra dezastrului din Gara CFR Petroşani, situaţia neschimbându-se cu nimic, s-a decis să acţioneze Sucursala Regională CF Timişoara în judecată. În plângerea depusă la Judecătoria Timişoara, hunedoreanul arată că în clădirile staţiei CFR din Petroşani, angajaţii sunt ţinuţi în condiţii inumane, neavând grupuri sanitare şi încălzire, asta fără a aduce în discuţie condiţiile oferite călătorilor.
Amendată de protecţia consumatorului
„Am dat în judecată CFR prin Sucursala Regională CF Timişoara, pentru a obţine în această gară condiţii de igienă, de sănătate publică şi securitate. În această gară nu sunt toalete (există două toalete ecologice de pe vremea lui Nicolaiciuc, la care îţi este frică să te uiţi, dar să le mai foloseşti), peroanele nu au copertină şi scaune, sunt mai joase cu 0,5 metri decât treapta vagonului. Sala de aşteptare este neîncălzită, este deschisă doar când sosesc trenurile. Sunt gunoaie peste tot, ca să nu mai amintesc despre imaginea sinistră a clădirilor abandonate din jurul ei. Angajaţii merg să-şi facă nevoile după vagoanele de pe peroane, strâng lemne ca să se încălzească cu o sobă metalică. E inadmisibil ca în secolul XXI să se întâmple aşa ceva! Am primit până acum doar răspunsuri în doi peri, cum ar fi cel de la Ministerul Transporturilor, în care mi se mulţumeşte pentru atitudinea civică şi pentru faptul că le-am adus la cunoştinţă problema. Singura măsură a fost luată de către cei de la protecţia consumatorului, care au amendat Regionala CF Timişoara pentru condiţiile oferite clienţilor din Gara Petroşani”, ne-a relatat Viorel Pascu. Acesta a mai afirmat că nici autorităţile locale nu s-au implicat foarte serios în această problemă, în special primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, prin vocea căruia problema ar fi sunat altfel.
Amenda pe care Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara a dat-o Sucursalei Regionale CF Timişoara se ridică la câteva zeci de mii de lei, doar că asta nu i-a determinat pe cei responsabili să ia vreo măsură. „La sfârşitul anului 2015, CJPC Hunedoara a primit o sesizare din partea unui consumator pe linia condiţiilor improprii din Gara de trenuri Petroşani. Ocazie cu care am constatat mai multe deficienţe pentru care Sucursala Regională CF Timişoara a fost amendată cu 30.000 de lei, sancţiunea maximă prevăzută în OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorului”, a afirmat Dan Dumitran, comisarul şef al CJPR Hunedoara, enumerând deficienţele sesizate de Viorel Pascu, mai exact lipsa încălzirii şi a grupurilor sanitare etc. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cladirea trebuie vanduta Primariei, care sa faca locuinte sociale din ea, de banii rezultati se cumpara doua containere, unul pentru birou altul grup social si mai ramane si pentru peroane si copertine. Simplu, numai sa vrea si ... Grivei.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago