Care va fi soarta gării din Petroşani?

Natalia Bumbac

Tribunalul Timiş a stabilit ca în 24 martie să dea o soluţie la apelul formulat de fostul consilier local al municipiului Petroşani, Viorel Pascu, faţă de decizia Judecătoriei Timişoara care i-a respins acţiunea împotriva CFR prin Sucursala Regională CF Timişoara. Acţiune prin care, fostul ales local vrea să oblige societatea să aloce fonduri pentru modernizarea şi aducerea la standarde acceptabile a Gării Petroşani.
În primă instanţă, la Judecătoria Timişoara, Viorel Pascu nu a avut câştig de cauză, acţiunea fiindu-i respinsă din mai multe considerente. Prin exercitarea căii de atac, petroşăneanul a cerut desfiinţarea sentinţei date de judecătorie şi trimiterea dosarului spre rejudecare. Acum aşteaptă verdictul Tribunalului Timiş, pentru a vedea dacă procesul va fi reluat sau nu. Viorel Pascu a iniţiat acest demers din fonduri proprii, dar şi cu reprezentarea pro bono a avocatului Daniel Tomescu, arătând că în Gara Petroşani sunt condiţii inumane pentru călători şi angajaţi, iar nimeni nu face nimic pentru a schimba situaţia. Fostul consilier local reclama lipsa toaletelor, a căldurii în sala de aşteptare a Gării Petroşani, precum şi starea dezastruoasă a persoanelor şi a clădirilor invadate de gunoaie. Acesta a dat în judecată Regionala CF Timişoara, pentru a obţine în Gara Petroşani condiţii minime de igienă, de sănătate publică şi securitate.
Înainte de acest moment, Viorel Pascu a transmis petiţii către mai multe instituţii sesizând situaţia din gară, dar a primit răspunsuri în doi peri. Singurii care au luat măsuri au fost cei de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Hunedoara, care au amendat Regionala CF Timişoara cu suma de 30.000 de lei, pentru deficienţele constatate la Gara din Petroşani. Viorel Pascu a mai precizat că între timp a fost alocată o sumă de două milioane de lei, bani din care a fost achiziţionată o centrală termică pe curent care a fost montată în sala de aşteptare. Restul sumei a fost prevăzută pentru reabilitarea trotuarelor, prin montarea de pavele, situaţie care nu va schimba cu nimic dezastrul din gară privind lipsa toaletelor sau a surselor de încălzire din sălile angajaţilor.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.