Categories: Sport

Devencele, „regine“ la Gym Festival 2012

Ciprian Marinuţ

Raluca Haidu a obţinut medalia de argint la individual compus senioare, iar Laura Jurca şi Adela Florea au dus echipa de junioare a CNS CSS „Cetate“ Deva pe primul loc al competiţiei internaţionale „Gym Festival 2012“, desfăşurată la Trnava în Slovacia, la finalul săptămânii.

Tare la general, cu ratări pe aparate
Campioană europeană cu echipa României la CE Belgia 2012, petrileanca Raluca Haidu, legitimată la Cetate Deva, a avut o evoluţie excelentă în concursul de la individual compus, însă a fost trădată de emoţii în finalele pe aparate. Raluca a acumulat 54.350 puncte după evoluţia la cele patru aparate şi s-a clasat pe locul secund în ierarhia de la individual compus, după rusoaica Anna Pavlova (55.700 puncte). Raluca a avut note valoroase, în competiţia de la individual compus, la paralele (14.000) şi sărituri (13.850). Calificată în trei finale, componenta lotului olimpic a României a ratat de fiecare dată şi a rămas fără medalie pe apara-
te, obţinând clasări pe locul patru la sol, cinci la paralele şi şapte la bârnă. „Raluca a încercat exerciţii cu un grad mai mare de dificultate decât la Campionatul European şi a ratat, deoarece nu stăpâneşte încă foarte bine noile elemente“, a explicat un oficial al CNS CSS „Cetate“ Deva. În competiţia senioarelor, au participat 21 de gimnaste din Austria, Germania, Slovacia, Georgia, Uzbekistan, Ungaria, Ucraina, Rusia şi România.

Echipă de aur
Laura Jurca şi Adela Florea au strălucit în competiţia rezervată junioarelor, ocupând primele două locuri în clasamentul la individual compus, situând astfel echipa clubului CNS CSS „Cetate“ Deva pe prima treaptă a podiumului. După evoluţia la cele patru aparate, Laura Jurca (născută în 1999) a acumulat 50.600 puncte, iar Adela Florea (născută în 2000) a strâns un punctaj de 49.750. Însumat, punctajul lor a fost de 100.350 puncte, iar CNS CSS „Cetate“ Deva a ocupat locul întâi, devansând echipele Dinamo Moscova (95, 100 puncte), Slovacia 1 (92,200) şi Ungariei (88,150 puncte). Cele două junioare au avut note mari la sărituri (14,350 Laura şi 14,300 Adela) şi la sol (13,450 Laura şi 12,900 Adela). „Ne-am bucurat foarte tare că am devansat la o diferenţă atât de categorică, de peste cinci puncte, echipa din Rusia.Cu o muncă susţinută şi continuă, cele două junioare pot fi soluţii de viitor pentru lotul olimpic al României, într-o perioadă relativ scurtă de timp“, a spus Ioan Coroiu, antrenorul care le-a însoţit pe sportive la competiţia din Slovacia. În competiţia junioarelor, au concurat şase echipe din România, Rusia, Ungaria şi Slovacia.
Următorul concurs important pentru gimnastele de la CNS CSS „Cetate“ va fi campionatul Naţional al Junioarelor, care va avea loc în perioada 22-24 iunie, la Constanţa.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago