Categories: Electorale

Deva are nevoie de un om care se ţine de promisiuni

Sunt deputat în Parlamentul României, în urma alegerilor din decembrie 2016. Timp de aproape patru ani am fost directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara. Din această postură cunosc extrem de bine situaţia pensionarilor. Din păcate, pensionarii noştri sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale! Iar acest lucru nu este de ieri, de azi.
PSD nu i-a uitat însă niciodată pe pensionari! În 2017 au avut loc două majorări de pensii: la 1 ianuarie cu 5.25 la sută şi la 1 iulie, când punctul de pensie a crescut la 1.000 lei. În plus, pensiile sub 2.000 lei sunt scutite de impozit din luna martie. Aşadar, am respectat programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile din 2016.
Mai departe, s-a luat în calcul ca Legea pensiilor să se aplice în două etape: în prima etapă, respectiv anul 2018, va creşte punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 lei, din luna iulie, exact cum s-a întâmplat şi anul acesta.
În a doua etapă, din 2019, se aplică integral legea, ceea ce presupune corectarea sistemului şi recalcularea tuturor pensiilor. Această a doua etapă este un proces de durată, întrucât nu se pot calcula, peste noapte, cinci milioane de pensii. Dar, ca să ne asigurăm că se respectă programul de guvernare, creşterea punctului de pensie la 1.100 lei este prevăzută în bugetul de stat pe 2018, banii fiind prinşi în buget. În 2020, punctul de pensie va ajunge la 1.775 lei.
Aşadar, aşa cum spuneam, PSD are grijă de pensionari. Are grijă de oameni! Iar partidul nostru se ţine de promisiuni! Deva are nevoie de un om care se ţine de promisiuni! Deva are nevoie de un primar care are grijă de oameni. Iar acesta este Petru Mărginean! Un om pentru oameni, un om cu care putem să avem grijă de deveni!

Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara

(Comandat de Partidul Social Democrat, cod unic de identificare mandatar financiar: 51170005.)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Toma esti un mare grohaitor,ai mintit impreuna cu colegul de cocina resmerita ca recalcularea grupelor1/2 se finalizeaza in 2017 si de asemenea ati mintit ca recalcularile aduc bani in plus la pensionari! Asa ca duceti-va unde a dus mutu iapa cu psd cu tot! Mincinosii dracului!

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago