Deputatul Carmen Hãrãu luptã pentru accesul femeilor în politicã

  Natalia Bumbac

Copreşedintele Organizaţiei de Femei Liberale Hunedoara, deputatul Carmen Hărău (foto), sprijină iniţiativa conducerii partidului pentru legiferarea cotei de 30 la sută reprezentare a genurilor în politică. O acţiune pe care doreşte să o promoveze fără tentă politică şi pentru care solicită sprijinul cetăţenilor, dar şi a colegilor din alte partide politice. Opiniile hunedorenilor vizavi de acest subiect pot fi transmise la adresa de e-mail a parlamentarului: cabinet@yahoo.com.

Clasa politică trebuie primenită
O astfel de lege ar fi necesară pentru reîmprospătarea clasei politice, în contextul în care au loc schimbări importante la nivelul societăţii, generând diverse probleme la care politicul ar trebui să găsească soluţii, susţine deputatul hunedorenilor. Doar o clasă politică primenită ar putea face faţă noilor provocări, a mai explicat aceasta. „PNL intenţionează să găsească mijloace pentru reîmprospătarea clasei politice, facilitând accesul la funcţii publice românilor din diaspora, a femeilor şi tinerilor. Avem susţinerea a peste 100 de parlamentari de la toate partidele, dar voi solicita, în calitate de copreşedinte a OFL Hunedoara, sprijin tuturor colegelor de la toate partidele din judeţ”, a afirmat Carmen Hărău, într-o conferinţă de presă. Printre motivele care stau la baza acestei iniţiative legislative, conform parlamentarului, sunt „abordarea socială românească discriminatorie şi profund misogină în ceea ce priveşte accesul şi valorizarea femeilor în politică. Dar şi  faptul că partidele politice nu acordă şanse egale cetăţenilor de a avea acces la funcţii de demnităţi publice, conform art. 16, alin. 3 din Constituţia României”.

„Politica se face pe voturi”
La aceeaşi conferinţă de presă, deputatul Carmen Hărău a vorbit despre primirea în rândul liberalilor a lui Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila şi a controverselor legate de acest subiect. Aceasta a afirmat că dacă ar fi participat la şedinţa de partid la care s-a aprobat primirea acestuia în PNL Hunedoara, ar fi votat favorabil. Parlamentarul a dat şi explicaţii de ce ar fi făcut aşa ceva. Situaţia partidului în Valea Jiului nu este una roz, mai exact după plecarea fostului preşedinte Mircea Moloţ, care gestiona cu o mână de fier structurile. În plus, sudul judeţului a fost tot timpul dominat de PSD, iar orice candidat care are potenţial electoral este valoros pentru un partid, „pentru că politica se face pe voturi”, a precizat deputatul Carmen Hărău. Aceasta a adăugat că Păducel vine cu un potenţial electoral mare, în comparaţie cu alţi liberali de top, care ajung, conform sondajelor, la modesta cifră de 7 la sută în intenţia de vot a locuitorilor Petrilei.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago