Deputatul ALDE Hunedoara, Marius Surgent: În coaliţia PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii

Mesajele cu privire la unele modificări ce urmează a fi aduse Pilonului II de pensii nu au nici un temei şi au menirea de a genera teme false de discuţie în societate.
Aceasta este opinia deputatului ALDE Marius Surgent (foto), care susţine că în coaliţia PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată depre modificări la Pilonul II de pensii. Mai mult, deputatul spune că partidul din care face parte este un susţinător al Pilonului II de pensii şi exclude posibilitatea ca acesta să fie desfiinţat sau suspendat. „Proiectul la care s-a făcut referire în presă este o soluţie a Comisiei de Prognoză. O soluţie care nu s-a transpus într-o OUG şi nici nu se va transpune. PSD şi ALDE, partidele membre ale coaliţiei de guvernare, nu sunt de acord cu ea, fapt infirmat categoric atât de ministrul Muncii cât şi de reprezentanţii ALDE”, a precizat Marius Surgent.

ALDE este susţinătorul Pilonului II de pensii
Mai mult, deputatul Marius Surgent consideră că discuţiile vizând această temă nu au nici un fundament atâta timp cât mesajul celor care sunt direct implicaţi în această chestiune, adică prim-ministrul, viceprim-ministrul pe probleme economice, ministrul de Finanţe, ministrul Muncii, preşedintele partidului de guvernământ PSD, cu toţii au spus că nu se pune această problemă.
„ALDE consideră că discuţiile ce vizează trecerea Pilonului II la Pilonul I sau suspendarea pe o perioadă de timp a Pilonului II nu au nici un temei, pentru că o astfel de decizie ignoră interesele pe termen lung ale românilor. Mai ales că, având în vedere evoluţiile demografice din ultimul deceniu este evident că România are nevoie de instrumente de refinanţare a echilibrelor macro-economice“, a declarat Marius Surgent. În opinia deputatului ALDE, discuţiile referitoare la pensii trebuie să aibă în vedere îmbunătăţirile ce pot fi aduse acestui sistem. „Discuţia ar trebui să pornească în primul rând de la felul în care am putea îmbunătăţi Pilonul II de pensii. În situaţia în care pensia s-ar calcula prin contribuţia Pilonului I şi a Pilonului II, Pilonul II având o fructificare de 15-20 de ani, atunci pensia ar fi mai mare decât dacă s-ar suspenda Pilonul II şi banii ar fi daţi doar de Pilonul I. Deci, Pilonul I plus Pilonul II este mai mare ca punct total de pensie decât singur Pilonul I”, a concluzionat deputatul.

2 comentarii la „Deputatul ALDE Hunedoara, Marius Surgent: În coaliţia PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”

  1. Cine a redactat acest text este „foarte grabit si neatent” !… Dovada ? Formularea „PSD si ALDE, partidele membre ale coalitiei de guvernare, NU
    SUNT DE ACORD cu ea, FAPT INFIRMAT CATEGORIC atat de ministrul Muncii cat si de reprezentantii ALDE” ! Adica (asa se intelege) PSD si ALDE NU SUNT DE ACORD cu ea, (dar …) acest fapt este INFIRMAT CATEGORIC DE MINISTRUL MUNCII / PSD si de reprezentantii ALDE !!! Intrebarea care se impune este : CARE ESTE ADEVARUL ? Se mai uita cineva la calitatea mesajului ?? (PS. Articolul nu este semnat, asa ca se poate interpreta si drept un posibil SABOTAJ politic” desi nu cred ca e cazul).

  2. Ăștia nu șiu sau se fac că nu știu ce declară șefii lor,de fapt sunt atât de mincinoși că sunt în stare sâ îți arate luna și să susțină că este soarele.Întâi vin cu șopârla,apoi te mint în față că nu au spus și nu vor face,apoi așteaptă să te obișnuiești cu ideea sau să nu fi atent și revin cu aceeași idee ca și cum nu ar fi negato niciodată………AU UN TUPEU DE BORFAȘ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.