Categories: Comunitate

Delegaţie a agricultoarelor din Belgia, în vizită la Dobra

Magdalena Şerban

Grupul de Acţiune Locală „Ţinutul Pădurenilor”, în colaborare cu Uniunea Agricultoarelor Valone, vizează schimburi de experienţă între agricultoarele din judeţul Hunedoara şi omoloagele acestora din Belgia, în cadrul unui proiect bilateral intitulat “Femeia agricultoare – factor de dezvoltare în mediul rural – schimburi de experienţă între agricultoarele din România (Regiunea Vest) şi Belgia (Regiunea Valonă)”. Astfel, o delegaţie belgiană s-a aflat săptămâna trecută în judeţ pentru a discuta în acest sens cu administraţia locală din Dobra, dar şi pentru a vizita şi a cunoaşte mai bine potenţialul întregii zone.

Un popas în „Ţara Păstrăvului”

„Noul proiect se va desfăşura în perioada 2012-2014 şi are ca scop deschiderea de noi perspective de promovare a femeilor din mediul rural,  de realizarea unor parteneriate internaţionale şi naţionale între agricultoare, precum şi de investiţii în agricultură şi domenii conexe. La Dobra, am înfiinţat în 2012 Asociaţia Agricultorilor  ATISERV, la iniţiativa GAL-ului din care facem parte şi cu sprijinul logistic şi financiar al primăriei. Vrem ca prin această formulă, agricultorii să poată fi ajutaţi cu utilaje, materiale necesare şi să poată beneficia de diferite  facilităţi. Aşa că, săptămâna trecută, a fost organizată o întâlnire între delegaţia belgiană venită în vizită la Dobra, administraţia locală, agricultori şi agricultoare ale comunei şi fermieri- membri ai asociaţiei agricole. În cadrul întrevederii, au fost invitaţi şi primari ai comunelor vecine, Bătrâna, Lăpugiu de Jos şi Veţel. Astfel, dacă lucrurile vor decurge bine şi se vor implica şi ceilalţi primari, proiectul se poate extinde. Delegaţia belgiană a avut posibilitatea de a cunoaşte mai îndeaproape locurile, a gustat din produsele tradiţionale şi a putut admira o expoziţie de artă populară pusă la dispoziţie de familia Tricu din Deva şi bineînţeles, a vizitat câteva gospodării”, a precizat Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago