Debarcarea lui Moş de pe fotoliul de viceprimar mai întârzie

Natalia Bumbac

Ieri, pe rolul Tribunalului Hunedoara a avut un nou termen procesul în care prefectul Hunedoarei a atacat în contencios administrativ proiectul de hotărâre a Consiliului Local Deva, prin care s-a dorit schimbarea din funcţie a viceprimarului social-democrt Ovidiu Moş (foto) cu liberalul Marian Muntean.
Este vorba de încercarea de debarcare a lui Moş din luna septembrie, după ce a mai existat un proiect de hotărâre similar a CL Deva în luna iunie. Atunci, Prefectura a atacat în contencios administrativ hotărârea adoptată prin care Marian Muntean a fost votat ca viceprimar, pe motiv că nu s-au respectat prevederile legale. În luna septembrie, atunci când Ovidiu Moş a fost din nou înlocuit din funcţie, Prefectura a atacat şi această hotărâre în instanţă, invocând faptul că judecătorii nu dăduseră o soluţie în primul dosar.
În noiembrie 2014, Consiliul Local Deva a abrogat hotărârile din iunie prin care s-a dorit înlocuirea viceprimarilor, iar din acel moment lucrurile s-au clarificat în primul proces. Prefectura Hunedoara şi-a retras acţiunea în instanţă, deoarece nu mai avea obiect, rămânând doar a doua acţiune, care a avut termen de judecată ieri.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, în urma şedinţei de ieri, instanţa a acordat un nou termen pentru ca părţile să-şi exprime poziţia faţă de o cerere de intervenţie în nume propriu depusă la dosar. Aşa cum se arată pe portalul instanţei, cererea a fost întocmită de viceprimarul Ovidiu Moş, iar următorul termen de judecată a fost fixat pentru 17 februarie. Rămâne de văzut care va fi soluţia instanţei faţă de a doua intenţie a Consiliului Local Deva de înlocuire a viceprimarilor, asta, în cazul în care proiectul nu va fi din nou abrogat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

11 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

11 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

11 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

11 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

11 ore ago