Categories: Sport

De-o junioară speranţă la Europene

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Amelia Racea (foto) şi Raluca Haidu, de la CNS „Cetate” Deva, au fost lăsate în afara lotului României care va participa la Campionatele Europene. Clubul devean va fi reprezentat la Euro 2012, de la Bruxelles, 9-13 mai, doar de junioara Ştefania Stănilă.

În afara lotului
Cele două senioare devence din lotul olimpic plătesc pentru rezultatele subţiri obţinute în concursul bilateral cu Franţa, desfăşurat la finalul săptămânii. Decizia antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang este drastică şi surprinzătoare, având în vedere că Racea este campioană europeană la bârnă (2010) şi medaliată cu bronz european la individual compus (2011). Conform înscrierilor nominale, prezentate ieri de organizatorii Euro 2012, România va concura la Bruxelles, în concursul senioarelor, cu Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Chelaru şi Diana Bulimar. „Era cumva de aşteptat, deşi am sperat că li se va mai da o şansă, mai ales că au participat la competiţia bilaterală cu Franţa. Le dorim succes celorlalte gimnaste ce vor concura pentru România”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva. Mircea Apolzan, secretar general al Federaţiei Române de Gimnastică, a declarat că „a fost înscris un schelet de echipă, care poate suferi anumite modificări până la startul competiţiei. Antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang vor stabili formula definitivă a echipei noastre după triunghiularul de sâmbătă de la Ulm (Germania), între România, Germania şi Marea Britanie”, a spus Apolzan. La Europenele de la Bruxelles (9-13 mai), echipele vor fi alcătuite din cinci gimnaste, intră în concurs câte trei la fiecare aparat şi sunt punctate evoluţiile celor trei sportive, formulă valabilă şi în finala pe echipe. Racea şi Haidu mai pot spera în ciuda acestei nedorite absenţe de la Europene că pot face parte din lotul României pentru Jocurile Olimpice, întrucât la Londra, echipele vor fi formate din câte şase sportive.

Selecţie cu cântec la junioare
Clubul devean va avea totuşi o gimnastă la Europene, la categoria junioare. Este vorba de Ştefania Stănilă, cea care a triumfat în competiţia junioarelor, la individual compus, la bilateralul cu Franţa. Lotul naţional de junioare, coordonat de deveanul Gheorghe Orban, şi care se pregăteşte la Deva, este alcătuit din Maria Răuţă, Cristina Tudorache, Ştefania Stănilă, Paula Ciobanu şi Silvia Zarzu. „La junioare, ne aşteptam să mai avem încă două sportive în lot, pe Andreea Munteanu şi Miriam Aribăşoiu, dar din păcate, ele lipsesc. Ne surprinde foarte tare prezenţa în lot a Mariei Răuţă, care foarte rar a impresionat cu ceva”, a apus cu eleganţă Adrian Liga, deşi era evident că selecţia pentru lotul de junioare i s-a părut a fi una cusută cu aţă albă.
Românca Cristina Tudorache (13 ani, născută 23.12.1998), va fi cea mai tânără competitoare la junioare, conform organizatorilor, iar cea mai vârstnică la senioare este Oksana Chusovitina (Germania) cu 37 de ani. La competiţie vor participa, atât la junioare, cât şi la senioare, 252 gimnaste din 36 de ţări.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago