Dascălii şi-au câştigat drepturile în instanţă

Maximilian Gânju

Profesorii de la unităţile de învăţământ special din judeţul Hunedoara au primit restanţele salariale câştigate în instanţă. Banii au venit de la Consiliul Judeţean Hunedoara, care a alocat, în acest sens, suma de 123.000 de lei, sumă care reprezintă puţin peste jumătate din totalul cuvenit.

Mai exact, 58 la sută din drepturile pe care ar fi trebuit să le încaseze cadrele didactice. Aceşti bani reprezintă sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanţării cheltuielilor determinate de plata sumelor prevăzute prin hotărâre judecătorească, având ca obiect acordarea drepturilor salariale stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ special.
„Era un lucru firesc să obţină şi colegii mei aceste drepturi salariale. Probleme apar atunci când Consiliul Judeţean Hunedoara nu are sumele necesare pentru a achita aceste drepturi dar, în timp, lucrurile se pare că se rezolvă”, a declarat Nicoleta Demeter, directorul Şcolii Generale „I. G. Duca“ Petroşani. Mai mulţi profesori de la unităţile de învăţământ special au acţionat în instanţă Ministerul Educaţiei, pe motiv că le-au fost tăiate, abuziv, anumite drepturi salariale în urmă cu mai mulţi ani de zile. Dintre cei 123.000 de lei acordaţi de către Consiliul Judeţean Hunedoara, 14.500 au ajuns la profesorii de la şcoala din Petroşani.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.