Categories: Sport

Iarba verde din deplasare

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara are punctaj maxim din meciurile disputate pe terenuri străine în actualul campionat al Ligii a III-a seria a IV-a. Trupa antrenată de Titi Alexoi a dispus cu 2-1 de CS Ineu, ocupanta ultimului loc, sâmbătă, în etapa a III-a, şi a „dublat” astfel succesul cu 3-2 obţinut cu Minerul Motru în prima etapă. Hunedorenii au fost conduşi cu 1-0, dar au întors apoi rezultatul cu un gol din fază fixă şi un altul marcat pe contraatac şi au urcat pe podium.
Start greoi
Tracul de care au suferit în partida fără gol (0-0) cu Ştiinţa Turceni din runda precedentă s-a resimţit în jocul alb-albaştrilor şi în debutul partidei de la Ineu. Hunedorenii au dat impresia, o vreme, că nu ştiu exact ce au de făcut, deşi aveau în faţă „lanterna roşie” a clasamentului, astfel că meciul a fost unul tern. Abia în minutul 34, la un corner executat de căpitanul Roiu, trupa de pe Cerna a fost cu adevărat periculoasă, însă Geacă a reluat cu capul puţin pe lângă colţul scurt. Gazdele, care s-au căznit să îşi treacă în cont prima victorie din campionat, au replicat tot prin ocazii în urma a două cornere consecutive, dar Kocsis (40) şi Stănaia (41) au fost neinspiraţi. Prima repriză s-a încheiat cu o altă ocazie a hunedorenilor, dar şutul lui Uibariu de la 25 de metri a fost scos de sub bara transversală de portarul advers.
Fără menajamente
Obligate de conjunctură, ambele echipe au lăsat emoţiile la cabine şi au jucat mai direct în repriza secundă. Arădenii au început excelent şi au reuşit deschiderea scorului, 1-0, prin Kocsis (min. 53), care a reluat în plasă, după ce portarul Dragotă a respins în faţă la şutul lui Şulumberchean. Golul a avut efectul unei injecţii cu adrenalină pentru hunedoreni şi de tranchilizant pentru gazde. Alb-albaştrii s-au avântat în atac, iar arădenii au părut sufocaţi şi debusolaţi. La un nou corner executat de căpitanul Roiu s-a văzut că hunedorenii lucrează fazele fixe la antrenamente, întrucât Geacă (59) a reluat din nou cu capul de la 10 , ca în prima repriză, dar de data aceasta a nimerit poarta şi a egalat, 1-1. Momentul psihologic al egalării a fost urmat de o nouă mare ocazie irosită de Geacă (min. 62) şi de golul victorie înscris de Trăşcan cu un şut din careul mare, după un contraatac fulger al hunedorenilor, 1-2. Scorul putea lua proporţii, dar şutul lui Făgărăşanu (73) a fost parat de portar, iar lovitura liberă executată de Roiu de la 16 metri lateral dreapta a lovit încheietura barelor.
FC Hunedoara: Dragotă – Ciucurescu, Găceanu, Geacă, Roiu (cpt.) – Şoit, Muntean, Uibariu, Olariu (55 Blaga) – Trăşcan, Făgărăşanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago