Dacã tãcea, filosof rãmânea

Nicolle Ebner

Consilierul local PSD Hunedoara, Dan Bobouţan, nominalizat printre altele la funcţia de director adjunct al Casei Judeţene de Pensii (funcţie la care a renunţat în ultimul moment), a demonstrat că nu a învăţat nimic despre buget şi administraţie locală, nici după un an de activitate în consiliul local.

A propus cheltuieli mai mari decât bugetul
Cu ocazia comemorării a 20 de ani de la Revoluţia din 1989, la recenta rectificare de buget al municipiului Hunedoara, s-a pus în discuţie remedierea generală a Monumentului Eroilor Revoluţiei din 1989, lucrări a căror valoare a fost estimată la 30.000 lei. Deoarece în proiectul de buget pe anul 2009 această sumă nu a fost prevăzută, administraţia locală a luat bani de la alte lucrări, renunţând la construirea „Monumentului Unirii“ (9.250 lei) şi reducând cu 20.750 lei fondurile alocate pentru repararea clădirii din Piaţa Libertăţii nr. 13 (sediul PSD Hunedoara), pentru care fuseseră destinaţi 127.000 lei. Deranjat de faptul că executivul primăriei a tăiat fondurile taman de la sediul PSD – clădire al cărei acoperiş a fost afectat de o furtună – consilierul Dan Bobouţan, care este şi preşedintele organizaţiei locale PSD Hunedoara, s-a opus din răsputeri acestui proiect. „Nu sunt împotrivă să se remedieze Monumentul Eroilor Revoluţiei, dar nu cu banii alocaţi sediului PSD. Sumele să rămână cele stabilite, iar conducerea primăriei nu are decât să se descurce şi să găsească fonduri pentru ambele proiecte de investiţii”, a declarat consilierul, fără să se gândească la faptul că propunerea lui este ilegală. Adică s-ar fi cheltuit mai mult decât era prevăzut în buget, după modelul fostului primar Schiau care, la sfârşitul anului 2007, depăşise bugetul local cu vreo 16 miliarde de lei vechi, bani cheltuiţi anapoda şi pe care a trebuit să-i dea înapoi la stat. 

S-a renunţat la două străzi, pentru „mica autostradă”
După ce şi-a adus colegii în pragul unei crize de nervi din cauza argumentelor fără logică, Bobouţan a fost învins de votul consilierilor care învăţaseră între timp că în bugetul unui municipiu nu poţi interveni după cum îţi trece prin minte. La aceeaşi şedinţă, CL Hunedoara a redus cu 620.000 lei sumele alocate modernizării Străzilor Stejarilor şi Trandafirilor, fondurile fiind destinate modernizării „DJ Hunedoara – Sântuhalm”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 ore ago