Categories: FlashSport

Dacã-i marţi, Hunedoara-i pe val

Ciprian Marinuţ

Toate echipele hunedorene din eşalonul trei au fost victorioase în etapa intermediară de ieri. FC Hunedoara s-a impus cu 3-0 în meciul din deplasare cu Naţional Sebiş şi s-a apropiat la doar două puncte de lidera ACS Recaş. Trupa „cramelor din Banat” a fost învinsă, scor 1-0, de Jiul, la Petroşani, prin golul marcat de Drida, din penalti. CFR Simeria a dispus, acasă, de Millenium Giarmata cu 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0.  

Succes cu emoţii

Negru-albaştrii au trăit periculos pe terenul din Sebiş, însă la final, au sărbătorit o victorie, care le aduce trei puncte de aur. Trupa pregătită de vinerea trecută de Radu Steop a jucat atât împotriva adversarilor, cât şi a arbitrilor. Primul erou al echipei de pe Cerna a fost portarul Anton Ilie, care a avut încă o dată noroc (la fel ca în meciul de la Recaş) cu bara transversală la un penalti obţinut de arădeni şi a menţinut tabela imaculată, la 0-0. La rampă, a ieşit apoi fundaşul-golgheter Muşuroaia, care a deschis scorul în minutul 30. Acesta s-a transformat din înger în demon, deoarece a fost eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene, în repriza secundă, când scorul era încă doar 1-0. FC Hunedoara a dovedit caracter şi, nu doar că a apărat avantajul minim, dar a şi marcat de două ori, prin P. Păcurar (min. 85 şi 90), câştigând la scor de neprezentare, 3-0. „Arbitrii ne-au refuzat trei penaltiuri clare, iar al doilea cartonaş galben al lui Muşuroaia a fost acordat după un henţ involuntar”, a spus unul dintre jucătorii negru-albaştri.

Victorie de moral în faţa liderei

Vestea bună pentru FC Hunedoara a venit de la Petroşani. Jiul a dat dovadă de moralitate şi s-a impus cu scorul de 1-0 în partida cu lidera ACS Recaş. Alb-negrii au făcut cel mai bun meci din retur şi au reuşit să-şi mai spele din păcate. Echipa pregătită de Marin Tudorache a dominat meciul de la un capăt la altul. Jiuliştii au avut un gol anulat pe motiv de off-side în prima repriză şi au punctat pe bune, în cel de-al doilea mitan. Reuşita i-a aparţinut lui Drida (min. 67), care a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă. Oaspeţii au evoluat în ultima parte a meciului în doar nouă jucători de câmp, având un eliminat. Drida se află la patru goluri consecutive pentru gruparea din Petroşani.
CFR Simeria s-a impus cu 2-1 în faţa celor de la Millenium Giarmata, după ce a fost condusă cu 1-0, golurile fiind marcate de Dosan (65), A. Suciu (70), respectiv Ionaş (40).

MesagerulHunedorean

View Comments

  • felicitari!daca pierde 1 partida recasul sau face un egal,hunedoara promoveaza ,cu conditia sa castige tot!succes!si sa facem si golaveraj bun!

Recent Posts

Magnificii de la Corvinul Hunedoara! Spectacol la maxim, „corbii” sunt de neoprit

A fost spectacol miercuri seara pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, la prima semifinală din…

4 minute ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

21 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago