Categories: Sport

Dă din pumni pentru aurul european

Ciprian Marinuţ

Pugilistul hunedorean James Cheregi (foto), campion european de cadeţi în 2008, ţinteşte câştigarea unei noi medalii continentale de aur, de data aceasta la juniori, la Campionatele Europene, care vor avea loc în Ucraina, în perioada 20-28 iunie.

Cheregi, perfecţionistul

Legitimat la CSS Hunedoara – Constructorul Hunedoara, James Damian Cheregi este stăpânul absolut al categoriei 51 de kilograme pe plan naţional. Component al lotului naţional de juniori, Cheregi bate tot la categoria sa şi este multiplu campion naţional. Antrenorul Ilie Captari spune că sportivul său este un perfecţionist, care trăieşte pentru a face performanţă. „Tenacitatea e la el ca respiraţia la alţii. Munceşte mult, pentru că visează şi are ambiţia de face performanţă. Stă după antrenamente singur şi repetă de zeci sau sute de ori loviturile care nu-i reuşesc perfect. Are calităţi fizice care-l ajută şi un mental bun, de învingător. Deja a ajuns la nivelul în care îşi sesizează singur greşelile şi le autocorectează din mers, iar acest reflex îl va duce pe calea performanţei”, a spus antrenorul Ilie Captari, despre Cheregi. Modest, timid, dar hotărât, sportivul şi-a fixat un obiectiv, pe care vrea să-l îndeplinească, indiferent de cât de mult transpiră la antrenamente. „Ştiu că pot fi cel mai bun şi voi lupta cu gândul de a ajunge din nou campion european”, a spus pugilistul hunedorean.

Pregătire cu Auraş

Antrenorul Ilie Captari ese află în spital, în urma unei operaţii, iar James Cheregi şi Liviu Toporan, un alt campion naţional de la Hunedoara, vor efectua ultima parte a pregătirii pentru Europene la Bacău, sub comanda tehnicianului Relu Auraş, de la lotul naţional. Pentru această acţiune, au fost convocaţi 12 sportivi, din care va fi format lotul de şase pugilişti, care vor face deplasarea în Ucraina. „Cheregi va fi sută la sută în lot, el fiind unul dintre cei şase pugilişti a căror deplasare în Ucraina va fi finanţată de Federaţie. E posibil ca la Europene să meargă şi Toporan (ctg. 54 kg), dacă va câştiga meciul de baraj cu Cristian Fota de la CSM Craiova, întrucât Primăria Hunedoara e dispusă să-i acopere cheltuielile cu deplasarea”, a afirmat antrenorul Ilie Captari.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago