Tari în pumni

Ciprian Marinuţ

Pugiliştii James Cheregi (foto) (ctg. 57 kg) şi Liviu Soporan (ctg. 48 kg.), de la C.S.S. Constructorul Hunedoara, au câştigat titlurile de campioni naţionali la juniori, iar Robert Milak (ctg. 60 kg) a obţinut medalia de bronz.

Cheregi confirmă

Campion european în 2009 la cadeţi (14- 16 ani), James Cheregi se menţine în top pe plan intern şi după promovarea la juniori (16-18 ani). Pugilistul antrenat de Ilie Captari a cucerit titlul de campion al României, la categoria 57 kilograme la Campionatul Naţional, desfăşurat la finalul săptămânii la Târgu Mureş. Cheregi şi-a spulberat adversarii în două dintre meciurile disputate, iar în alte două partide, aceştia nici n-au avut curaj să urce în ring în faţa hunedoreanului. „James a câştigat în primul tur prin abandonul adversarului Alin Ungur, de la CSM Baia Mare, în repriza întâi. În turul secund, Adrian Unghiş, de la CSM Câmpulung Muscel, nu s-a prezentat, iar în semifinale, James l-a spulberat cu 11-0 pe Cristian Parnică de la CSM Iaşi. Cheregi a câştigat finala fără luptă, întrucât Andrei Gură de la Petrolul Ploieşti a preferat să se recunoască învins”, a spus antrenorul Ilie Captari.

Soporan surprinde

Palmaresul CSS Constructorul Hunedoara la competiţia de la Tg. Mureş a fost completat cu încă o medalie de aur, obţinută de Liviu Soporan, la categoria 48 kilograme. Aflat la primul succes major din cariera sa, Soporan are şanse, după acest rezultat, să fie promovat în lotul de elită, ce se pregăteşte în Centrul Naţional Olimpic de la Hunedoara. „Şi Liviu a obţinut victorii foarte clare: 9-1 în turul I cu George Juganu (CSM Iaşi), 8-1 în turul II cu Roberto Moţoi (Petrolul Ploieşti), 4-1 în semifinale cu Dănuţ Fota (CSM Craiova) şi 12-1 în finală cu Ioan Giurgiu (CSM Cluj). A dovedit că are stăpânire de sine, luciditate şi un bagaj tehnico-tactic solid. Sper ca Federaţia să aprobe să fie inclus în lotul de performanţă pe care-l pregătesc la Centrul Naţional Olimpic de la Hunedoara”, a spus Ilie Captari. Al treilea, dintre cei patru pugilişti hunedoreni prezenţi la Naţionale, Robert Milak a cucerit bronzul la categoria 60 de kilograme. El a câştigat cu 4-1 în turul I în faţa lui Mihai Derobitu (CSM Rm. Vâlcea), cu 3-1 în turul secund contra lui Daniel Mocanu (Nicolina Iaşi), însă a fost învins în semifinale, scor 2-5, de Marin Tudor (CSM CFR Unirea Iaşi).

Visuri europene

Ilie Captari speră să poată participa cu cei doi proaspeţi campioni naţionali la Campionatele Europene, care vor avea loc în perioada 20-28 iunie în Ucraina. „Ambii sunt valoroşi şi au dreptul de a fi prezenţi la această competiţie continentală. Rămâne de văzut dacă vom găsi bani pentru acoperirea costurilor cu deplasarea. Bugetul Federaţiei Române de Box e mult diminuat şi există riscul ca ei să nu ne poată achita costurile, aşa că e posibil să fim nevoiţi să ne descurcăm pe cont propriu”, a spus Ilie Captari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.