Categories: Sport

Trei medaliaţi, un selecţionat

 

Pugiliştii de la CSS Hunedoara-Constructorul Hunedoara au obţinut trei medalii la Concursul Naţional de Box al juniorilor, de la Deva, iar campionul european James Cheregi a fost selecţionat în lotul de juniori al României.

Una de aur, două de argint
Toţi cei trei boxeri hunedoreni, antrenaţi de Ilie Captari, care au urcat în ring la Concursul Naţional de Box al juniorilor, de la Deva, s-au calificat în finale, la categoriile lor de greutate. Singurul care s-a impus în ultimul act a fost campionul european James Cheregi, învingător la categoria 57 kilograme. Talentatul pugilist hunedorean a cucerit medalia de aur şi a demonstrat că e cel mai bun la categoria sa, fiind selecţionat în lotul de juniori al României. Ceilalţi doi sportivi de la CSS Hunedoara- Constructorul Hunedoara, Florin Gunea (ctg. 48 kg) şi Robert Milak (ctg. 60 kg), au fost învinşi în finală şi au obţinut doar medalii de argint.
Puţini juniori valoroşi
Principalul scop a  turneului de la Deva a fost acela de a alege dintre boxerii participanţi, pe cei mai talentaţi şi valoroşi, pentru a alcătui o selecţionată naţională de juniori. „Federaţia caută pugilişti de perspectivă, pentru a forma un lot naţional de juniori competitiv, care să participe la concursurile internaţionale din 2010. De la CSS Hunedoara- Constructorul Hunedoara a confirmat şi a fost selecţionat doar James Cheregi, căruia, se pare că i-a prins bine perioada de vacanţă pe care i-am oferit-o pe parcursul verii. E cam criză de sportivi, dovadă că din 54 de pugilişti de la cele 13 categorii care sunt la juniori, doar opt-nouă au fost selecţionaţi în lot”, a spus antrenorul Ilie Captari.
Turneul organizat la Deva, la finalul săptămânii, a aliniat la start peste 50 de sportivi de la 20 de cluburi din ţară şi a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Box Hunedoara şi Federaţia Română de Box, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, Primăriei Deva şi a SC Drupo SRL Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

8 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

8 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

8 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

8 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

8 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

8 ore ago