Categories: Actualitate

Curtea de Apel Bucureşti decide mâine situaţia primarului Resmeriţă. În arest la domiciliu sau după gratii?

Maximilian Gânju

Contestaţia făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti cu privire la trimiterea primarului municipiului Lupeni în arest la domiciliu, va fi judecată mâine.
Procurorii DNA îl vor în arest preventiv pe primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto), fiind incriminat în dosarul „Gala Bute”. Tribunalul Bucureşti a decis săptămâna trecută că nu se impune trimiterea acestuia după gratii, iar măsura arestului la domiciliu este suficientă pentru continuarea în bune condiţii a anchetei penale. Procurorii susţin însă că Resmeriţă nu a cooperat la anchetă şi din acest motiv se impune cercetarea sa în stare de arest preventiv, decizia urmând a fi luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care vor judeca mâine, 10 februarie a.c., contestaţia DNA.
Procurorii anticorupţie i-au reţinut, în dosarul „Gala Bute”, pe Rudel Obreja, Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia, iar pentru Adrian Gărdean a dispus control judiciar. Procurorii au cerut arest la domiciliu pentru Lungu şi Nastasia, dat fiind faptul că au colaborat cu anchetatorii, iar pentru Obreja şi Resmeriţă, arest preventiv. De altfel, Obreja a fost deja arestat, iar Resmeriţă aşteaptă  hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să vadă dacă va rămâne în arest la domiciliu sau va fi dus după gratii.
DNA a făcut cu o săptămână în urmă 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie. La Lupeni au fost făcute percheziţii şi la primărie, şi la casa primarului, dar şi la locuinţa şefului Biroului de Achiziţii Publice din cadrul primăriei, Cristian Condoiu, locuinţă învecinată cu cea a primarului Cornel Resmeriţă. Condoiu ar fi sprijinit, cu încălcarea legii, atribuirea unui contract către firma Termogaz din Haţeg, controlată de Adrian Violin Gărdean, contract pentru electrificarea Staţiunii Straja.
După declanşarea scandalului legat de dosarul „Gala Bute”, primarul municipiului Lupeni a decis să se autosuspende din funcţia pe care o deţine în partid. Biroul Politic al PSD Hunedoara a luat act vineri, 6 februarie, de decizia lui Cornel Resmeriţă de a se autosuspenda din funcţia de preşedinte al PSD Lupeni. Tot atunci, conducerea PSD Hunedoara a hotărât ca atribuţiile funcţiei de conducere a organizaţiei municipale Lupeni să fie preluate de actualul preşedinte executiv al organizaţiei judeţene, deputatul Cristian Resmeriţă, ne-a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara.
Cristian Resmeriţă este deputat PSD de Valea Jiului şi fiul primarului Cornel Resmeriţă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago