Categories: Sport

Cursă în trei în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Minerul Uricani, Club Jiul şi FC Hunedoara II, primele trei clasate în ierarhia Ligii a IV-a, au obţinut victorii pe linie în penultima etapă a turului şi continuă lupta de la distanţă pentru supremaţie. Un episod important al „războiului” se va derula etapa viitoare, când Minerul şi Jiul se vor duela pe stadionul din Petroşani.

Partea plină

Campionatul Ligii a IV-a Hunedoara trăieşte un sezon de glorie, graţie prezenţei în competiţie a unor echipe de mare tradiţie şi fostă valoare. Retrogradate în acest eşalon modest din cauza crizei financiare, Club Jiul Petroşani, Minerul Uricani, Retezatul Haţeg sau FC Hunedoara II, inventată în locul dispărutei Corvinul, sunt protagonistele întrecerii. Drept dovadă, Minerul Uricani, Club Jiul Petroşani şi FC Hunedoara II sunt pe podium, în această ordine, iar Retezatul Haţeg a părăsit ultimul loc al clasamentului, după ce şi-a anulat prin muncă penalizarea de 18 puncte, impusă de FRF. În penultima etapă, primele trei clasate au obţinut victorii lejere şi şi-au continaut cursa spre promovare. Minerul Uricani şi Club Jiul au câştigat cu 5-1 partidele cu Dacicus Orăştie şi Inter Petrila, iar FC Hunedoara s-a impus cu 6-1 în disputa din deplasare cu CNS Cetate Deva. Un episod important al „războiului” se va derula etapa viitoare, când Minerul şi Jiul se vor duela pe stadionul din Petroşani, pentru titlul de „campioană de toamnă”.

Şi… partea goală a crizei

Dacă sub aspectul „compoziţiei”, criza e benefică acestui eşalon, pentru bunul mers al întrecerii, sărăcia e boală grea. De exemplu, echipa Inter Petrila nu va face deplasarea, sâmbătă, la partida din deplasare cu Zarandul Crişcior, pentru că nu are banii necesari. „Am anunţat din timp Asociaţia Judeţeană de Fotbal, că nu ne putem deplasa la acest joc, pentru a evita o amendă drastică. În cel mai rău caz, vom pierde meciul la masa verde, cu scorul de 3-0”, a declarat preşedintele clubului Inter Petrila, Florin Niţescu. „Inter” nu se află la primul necaz financiar, dovadă că etapa trecută, la meciul de acasă cu Club Jiul, o parte din baremul arbitrilor a fost plătit din propriul buzunar de preşedintele clubului, întrucât echipa gazdă nu a avut în cont banii necesari. „Trăim vremuri grele. În cont, mai erau doar 150 de lei, aşa că am pus eu diferenţă. Au mai fost astfel de situaţii, dar nu îmi fac probleme că nu îmi voi recupera banii. Jucătorii de la Petrila cunosc situaţia şi au acceptat să facă fotbal din plăcere”, a precizat preşedintele Interului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

14 ore ago