Comunitate

Cum vrea Coaliția Anti-Simeria să distrugă un oraș! Lăsată fără firma de salubrizare, Simeria riscă să se îngroape în gunoaie

Din cauză că societatea de salu­bri­zare a orașului a fost desființată de Consiliul Local Simeria, primarul Iulius Bedea (foto) a cerut să fie declarată starea de alertă în oraș, astfel încât să se poată angaja o firmă pentru cu­rățenia localității. „Comitetul Local pentru Situații de Urgență Simeria (CLSU) a constatat și decis măsuri pen­tru reducerea mizeriei și gunoaielor ce au năpădit orașul. Este singura mo­da­litate legală prin care pot acționa astfel încât activitatea de salubrizare a ora­șului Simeria să nu fie întreruptă”,
a tran­smis primarul Simeriei, Iulius Bedea marți seara.

Hotărârea Consiliului Local pentru Situații de Urgență
Totul s-a întâmplat, din nou, din cauza Coaliției Anti-Simeria, adică aleșii locali din oraș care au decis să desființeze so­cie­tatea de salubrizare a orașului. Asta, după ce tot acești consilieri au pus un director care a făcut praf societatea și au tre­buit să renunțe la el, la presiunea an­ga­jaților. În aceste condiții, consilierii lo­cali din Simeria au crezut că iar îi dau un bobârnac primarului Simeriei. Taman îna­inte de alegeri, Emil Rîșteiu&Compania vrea să-l doboare pe edilul PSD din frun­tea orașului, încercând să-l compromită și să arate cetățenilor, că primarul nu e gospodar. Este clar că acești consilieri lucrează nu doar împotriva primarului, dar și a cetățenilor. Asta se știe de multă vreme.
„Hotărârea pe care am luat-o în calitate de președinte al CLSU Simeria trebuie validată de prefectul județului. Prin adresa nr. 2369/20.02.2024 am transmis documentația necesară în vederea obținerii acestui acord.”, a spus edilul șef din Simeria.


„Au făcut mult rău comunității”

„Pubelele din centrul orașului sunt pline de gunoaie, străzile sunt nemă­tu­rate, mizeria a năpădit orașul, ima­ginea fiind una dezo­lantă. Toate acestea din cauză că firma Simprestutil nu mai funcționează.
De aproape două luni am încercat să-i con­ving pe consilierii locali să ia deciziile corecte în legătură cu această firmă, o firmă subordonată con­si­liului local, condusă de Sorin Iancu, fostul ad­ministrator, în im­po­sibili­ta­tea desfășurării activităților. Nici mă­car în al 12-lea ceas consilierii locali nu au luat decizia necesară, amânând solu­țio­na­rea. Astfel, aceștia au blocat o nouă încercare de a rezolva problema. În aceste condiții, am de­cis să convoc Co­mi­te­tul Local pentru Situații de Urgență al Orașului Simeria, astfel încât să am posibilitatea le­ga­lă de a acționa în calitate de pri­mar asupra si­tuației crea­te de Con­si­liul Local. În doar 10 luni, ad­mi­nis­tra­torul Simprestutil, Sorin Iancu, a în­da­torat fir­ma cu peste 100.000 sută de euro, iar salariile angajaților nu erau plătite la timp. Atrag din nou atenția Coaliției Anti-Simeria că încercarea de a-i manipula pe si­me­rieni, aruncând vina pe primar pentru toate mizeriile făcute acestui oraș timp de 3 ani, a făcut mult rău comunității noastre. Sunt convins că mizeriile pe care acești consilieri le-au făcut comunității nu vor înceta nici în acest an, faptele lor dovedind acest lucru”, a spus Iulius Bedea, primarul ora­șului Simeria.
Ieri, prefectul județului a fost la Primăria Simeria pentru a se informa la fața locului. După mai multe ore de discuții cu edilul șef și reprezentanții primăriei, Călin Marian a spus clar că nu vede necesitatea declarării unei stări de alertă în oraș. În aceste condiții, sime­rienii vor trebui să suporte gunoaiele și mizeriile nestrânse din oraș, iar dacă ninge, deszăpezirea să se roage la Dumnezeu să o facă, deoarece pre­fec­tul nu vrea să își dea acordul pentru declararea stării de alertă. Toate argumentele aduse de primarul Iulius Bedea au fost în zadar, pre­fectul, dar mai ales șeful Cancelariei prefectului, nu au vrut să audă de așa ceva. Ca să știe cetățenii de ce avem instituții peste instituții, ca să lucreze împotriva noastră. (S.Popa)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bârfe, zvonuri, adevăruri

Spun cârcotașii pe la colțuri că un personaj din zonă, după ce a aflat că…

2 zile ago

Suspendată pentru dopaj! Florentina nu mai merge la Paris

Preşedintele Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că suspendarea…

2 zile ago

Ce au descoperit poliţiştii din Brad în sacoşa unui hoţ?

Tânărul a fost prins la furat într-un magazin din municipiul Brad, după ce a fost…

2 zile ago

Prostituată din Lupeni, acuzată că a minţit pentru a-şi apăra proxenetul

Femeia a fost cercetată penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, pentru…

2 zile ago

Tânără bătută crunt de către concubin. Agresorul îi voia cerceii de aur pentru a-i amaneta

Femeia din municipiul Deva le-a spus polițiștilor că a fost băută de fostul său partener…

2 zile ago

Nimic nou sub soare. Românii, copleșiți de corupție

România. Corupția încă este o problemă gravă în România. Jumătate dintre români au spus că…

2 zile ago