Politica si administratie

Prefectul PNL pune politica înaintea sănătății publice: Refuză să declare stare de urgență în Simeria, lăsând orașul în mizerie și pericol! Primarul Iulius Bedea: Mizeria din oraș nu este altceva decât ceea ce e în sufletele celor din Coaliția Anti-Simeria

În mijlocul mizeriei, gunoaielor și disperării, orașul Simeria se sufocă într-o criză de proporții, iar singura per­soană care ar putea să deblocheze situația refuză să acționeze.

Zeci de voluntari
Prefectul PNL al județului Hunedoara, Călin Petru Marian, cu toate că este conș­tient de situația disperată din lo­ca­litate, pare să-și fi uitat responsa­bi­li­ta­tea față de sănătatea și siguranța cetă­țenilor preferând un joc murdar de putere politică. Nu, prefectul care a luat prefectura pe persoană fizică, și-a adunat șefii de deconcentrate, puși de PNL, și a făcut o ședință. În acest timp, primarul din Simeria, împreună cu ad­ministratorul public al județului, Costel Avram, și vicepreședintele Alin Țambă, împreună cu zeci de voluntari, au strâns gunoaiele din oraș.

Primarul acționează în teren, prefectul discută discuții
Pentru că Simprestutil, societate aflată în subordinea Consiliului Local Simeria, se află în imposibilitatea de a gestiona activitățile de bază precum colectarea gunoaielor, măturatul și gestionarea iluminatului public, orașul se confruntă acum cu o criză gravă. Gunoaiele se acumulează pe străzi, riscând să transforme Simeria într-un focar de infecție și pericol pentru să­nă­tatea publică.
Cu toate acestea, când cetățenii se așteaptă ca autoritățile să intervină și să ofere soluții imediate, prefectul PNL refuză să recunoască gravitatea situa­ției și să declare stare de urgență. Deși ar putea să acționeze și să permită Pri­măriei să angajeze un operator care să adune gunoaiele, acesta pare să fie preocupat mai degrabă de jocurile politice decât de bunăstarea și sănă­ta­tea locuitorilor orașului Simeria. Alta era situația dacă primarul din Simeria ar fi fost membru PNL! O, câte stări de ur­gență aveam pe zi! Da, și câte ra­poarte de la Garda de Mediu, condusă tot de un liberal, Dorel Bretean, veneau zilnic pe „faxul” prefecturii. Evident, în favoarea declarării stării de urgență sau de alertă, că nici nu mai contează. Dar, din păcate pentru toți acești „mahări” care au ajuns pe funcții și se cred Dumnezei, primarul din Simeria e social-democrat. E grav că s-a ajuns ca autoritățile să lucreze împotriva oa­me­nilor. Da, e grav că oamenii ăștia au uitat că au datoria să lucreze pentru oameni. Unde am ajuns! Să ne rugăm de ei să ne fie bine. Ce greșeală!

DSP Hunedoara: risc de epidemii
În aceste condiții, primarul Iulius Bedea, însoțit de administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, și vicepreședintele Alin Țambă, împreună cu echipa de volun­tari au ieșit în teren și s-au apucat de adunat deșeurile care riscă să pună în pericol sănătatea oamenilor. În același timp, prefectul liberal a convocat o șe­dință ale cărei concluzii sunt aceleași: descurcați-vă, dragi simerieni! Culmea, la ședința convocată de prefect a fost invitat nimeni altul decât fostul primar, Emil Rîșteiu, care tânjește acum să revină pe post.
„Vedem cu toții că Simeria este plină de gunoaie acum. De aceea, i-am soli­citat prefectului să fie de acord cu declararea stării de urgență în oraș. Societatea Simprestutil nu mai poate funcționa, are conturile poprite, fostul administrator de aici, Sorin Iancu, a fu­rat, a dus utilajele acasă, spun angajații. Am anunțat organele abilitate în acest sens. Astăzi (n.r.-ieri) am primit de la Direcția de Sănătate Publică un raport în care se arată că, după doar 2 zile de neridicat gunoaiele, există riscul de­clan­șării unei epidemii în oraș. Nu pu­tem să facem o licitație pentru anga­ja­rea unui nou operator, deoarece ar dura câteva luni. În aceste condiții, am de­clarat stare de urgență în oraș, să pu­tem merge pe achiziție directă, dar prefectul nu a fost de acord, iar fără acordul lui nu putem lua măsuri”, a spus Iulius Bedea, primarul orașului Simeria.

Rîșteiu a fugit de gunoaie
„Prefectul să-și facă treaba! Să nu-și mai bată joc de simerieni. Prefectul ((Marmeladă)) ar trebui să-și vadă lungul nasului și să lase totul la o parte, po­litica, PNL. Să lase la o parte culoa­rea politică. Aș vrea să văd dacă pre­fectul poate sta o zi aici, în Simeria, prin­tre gunoaie. Călin Marian convoacă doar comitete, ședințe. Dar nu putem să o ținem tot într-o ședință până în 9 iunie. În timp ce Emil Rîșteiu a fugit de gunoaie, la ședință cu prefectul, pri­marul Iulius Bedea a rămas la Simeria să strângă gunoaiele”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului, care a fost ieri la Simeria, să ajute la curățarea orașului.

Fără jocuri politice
„Mizeriile și gunoaiele din oraș nu reprezintă altceva decât ceea ce este în sufletul celor din Coaliția Anti-Simeria. Își bat joc de viața și sănătatea oamenilor. Nu renunț până ce toți si­me­rienii vor trăi în condiții de normalitate”, a adăugat edilul șef din Simeria.
Prefectul liberal Călin Petru Marian trebuie să își asume responsabilitatea și să acționeze imediat pentru a proteja ce­tățenii, indiferent de culoarea poli­tică a administrației locale. Ignorarea situației din Simeria și refuzul de a de­clara stare de urgență reprezintă o tră­dare a încrederii cetățenilor și o dovadă clară a priorităților greșite ale repre­zen­tantului Guvernului în teritoriu. În acest moment critic, cetățenii din Simeria au nevoie de acțiuni rapide și eficiente, nu de jocuri politice!
Una peste alta, este timpul ca pre­fec­tul liberal să își facă datoria și să acțio­neze în interesul sănătății și siguranței publice, fără a mai sacrifica sănătatea și siguranța oamenilor pe altarul inte­re­selor politice meschine. (S. Popa)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bârfe, zvonuri, adevăruri

Spun cârcotașii pe la colțuri că un personaj din zonă, după ce a aflat că…

2 zile ago

Suspendată pentru dopaj! Florentina nu mai merge la Paris

Preşedintele Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că suspendarea…

2 zile ago

Ce au descoperit poliţiştii din Brad în sacoşa unui hoţ?

Tânărul a fost prins la furat într-un magazin din municipiul Brad, după ce a fost…

2 zile ago

Prostituată din Lupeni, acuzată că a minţit pentru a-şi apăra proxenetul

Femeia a fost cercetată penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, pentru…

2 zile ago

Tânără bătută crunt de către concubin. Agresorul îi voia cerceii de aur pentru a-i amaneta

Femeia din municipiul Deva le-a spus polițiștilor că a fost băută de fostul său partener…

2 zile ago

Nimic nou sub soare. Românii, copleșiți de corupție

România. Corupția încă este o problemă gravă în România. Jumătate dintre români au spus că…

2 zile ago