Categories: ActualitateComunitate

Cum să cureți un grătar de grădină: recomandări și interdicții

Un grătar în grădină sau pe terasă, cu prietenii sau familia, este un eveniment plăcut, pentru relaxare, socializare și pentru o masă extrem de gustoasă. Nu la fel de plăcut e însă curățatul grătarului la finalul zilei, când pleacă musafirii. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru ca lucrurile să meargă mai ușor. De asemenea, sunt și lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă.

 

Cum să cureți un grătar de grădină?

 

Oprește și deconectează butelia de gaz, dacă tipul grătarului îți permite, sau varsă cărbunele șii cenușa rămase. Curăță grătarul în timp ce este încă cald, pentru a-ți ușura munca. Unsoarea și uleiul cald sunt mult mai ușor de îndepărtat decât atunci când se răcesc. Ai însă grijă să nu te arzi. Folosește mănuși de protecție pe toată durata manipulării grătarului.

 

Gratar gradina emag vezi oferte

 

Evită să arunci apă pe grătarul încins. Aruncarea apei reci pe cărbuni fierbinți din grătare pentru a le răci va crea mai multă dezordine. Freacă cu o perie de sârmbă grilajul grătarului și tava acestuia, dacă există, pentru a îndepărta mâncarea arsă.

 

Câteva trucuri pe care le poți folosi:

 

– Folosește o ceapă. Șterge cu o jumătate de ceapă tăiată grătarul fierbinte folosind o furculiță. Acest lucru va îndepărta toate resturile care pot rămâne pe grătar.

 

– Folosește bere. Acest lichid curăță excelent grătare, eliminând grăsimea. Toarnă jumătate de sticlă peste un grătar cald și șterge cu un ziar.

 

– Pulverizează oțet pe vasul grătarului și folosește o bucată de folie de aluminiu sau de ziar pentru a elimina grăsimea.

 

– Utilizează bicarbonat de sodiu. Fă o pastă moale cu bicarbonat de sodiu și apă. Este un bun antidegresant. Acoperă grătarul cu această pastă folosind o perie și lasă-l să se usuce timp de 15 minute. Șterge cu o cârpă uscată și pune grătarul peste cărbuni fierbinți timp de 15 minute pentru a arde orice resturi alimentare înainte de a găti alte alimente.

 

– Folosește mașina de spălat vase pentru recipient sau chiar și pentru grilaj, dacă încape.

 

– Împiedică ruginirea cu ulei. Dacă într-adevăr dorești să utilizezi apă cu detergent după gătire, pentru a curăța grătarul, clătește-l și usucă-l, iar apoi freacă cu ulei peste grătar sau cu o bucată de slănină. Acest lucru împiedică metalul să ruginească.

 

Curățarea exterioară a grătarului este la fel de importantă ca și cea interioară. Un exterior cu un strat de email va fi mult mai ușor de șters și de menținut curat. O suprafață exterioară din oțel inoxidabil poate fi dificil de curățat și mai predispusă la rugină și la pătare. Curăță exteriorul din oțel inoxidabil cu apă fierbinte și oțet sau cu un detergent pentru oțel inoxidabil. Redu pătarea prin spălarea regulată cu apă caldă cu săpun sau cu un detergent ușor. Păstrează grătarul acoperit, departe de ploi sau de soarele prea puternic.

 

Ce nu e recomandat să faci când cureți un grătar de grădină:

 

– Nu folosi substanțe chimice dure pentru a curăța grătare. În timp ce este tentant să golești o cutie întreagă de detergent pentru cuptor în grătar, acest lucru poate provoca tot felul de probleme. Substanțele chimice dure lasă un reziduu care poate afecta gustul și mirosul alimentelor pentru următoarele câteva grătare. De asemenea, substanțele chimice pot afecta finisajele din oțel inoxidabil și pe cele vopsite, precum și alte componente.

 

– Nu abuza de faptul că grătarul este din oțel inoxidabil. Un finisaj din oțel inoxidabil pe grătare este un finisaj premium, dar necesită o atenție deosebită. Chimicalele dure pot afecta finisajul. Se recomandă detergent ușor și apă caldă. Clătește cu apă curată și usucă. Lustruiește-l, după curățare, pentru a-i da o strălucire frumoasă. Utilizarea periilor abrazive, cum ar fi vata de oțel sau periile de sârmă, trebuie evitată complet pe suprafețe din oțel inoxidabil.

 

– Curățătoarele cu presiune mare pot provoca mai multe probleme decât să le rezolve. În afară că o să îți zboare grăsimi peste tot în curte sau grădină și vei atrage furnici, acestea pot, de asemenea, să ducă grăsimea în alte locuri, cum ar fi în interiorul arzătoarelor, unde aceasta le poate înfunda, făcându-le să funcționeze defectuos. Acest lucru poate afecta și fluxul de gaz și funcționarea corectă a grătarului. Furtunurile de grădină intră în aceeași categorie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago