Categories: Actualitate

Niciodată nu e prea târziu. Au rezolvat crima după 65 de ani de cercetări!

Un caz de dublă crimă, ce a pus pe jar anchetatorii, zeci de ani, a fost rezolvat de un sergent perseverent, care a vrut să în­chidă cu succes dosarul. Doi adolescenţi au fost omorâţi în Great Falls, Montana, Statele Unite ale Americii (SUA). An­che­ta­torii nu au reuşit să rezolve cazul, iar do­sa­rul a fost soluţionat, acum, după 65 de ani.

Probe de la urmaşi
„A fost vorba despre un caz atât de mari dimensiuni, foarte greu”, a declarat ser­gen­tul anchetator principal de la biroul şe­rifului din oraşul Cascade. Conform jur­na­liş­tilor de la CNN, anchetatorii au stabilit că vinovat pentru cele două crime a fost Kenneth Gould, un nativ din Great Falls, care a copilărit cu una dintre victime.
Patricia Kalitzke, în vârstă de 16 ani, şi iu­bitul ei, Lloyd Duane Bogle, în vârstă de 18 ani, au fost găsiţi împuşcaţi mortal, în cap, lângă maşina ce-i aparţinea lui Bogle, în 1956. Zeci de ani, anchetatorii au în­cer­cat să rezolve misterul şi să-l aresteze pe criminal. Dar nu au reuşit, pentru că pro­be­le erau puţine şi neconvingătoare pen­tru a merge pe o pistă sigură.
În anul 2001, un profil ADN al unui sus­pect a fost dezvoltat cu ajutorul dovezilor criminalistice păstrate de la autopsia Pa­triciei Kalitzke, realizată în 1956. „A fost cons­truit un arbore genealogic şi a reieşit o legătură cu Kenneth Gould”, a spus unul dintre anchetatori. Avea să se dovedească abia acum că Gould era criminalul. El fu­se­se suspect, dat nu existaseră probe care să-l incrimineze. A murit în anul 2007 şi a fost incinerat.
Criminalul a murit în anul 2007 şi a fost incinerat
Dar, anchetatorii au dat de urma a doi dintre copiii săi şi astfel au putut să refacă probele ADN, pe care le-au corelat cu cele din 1956. Patricia Kalitzke şi Kenneth Gould copilăriseră împreună. Este de presupus că la baza crimei a stat gelozia. Dar poliţia nu a avansat nici o ipoteză. „Ştiam că foarte probabil cri­mi­nalul a murit, dar am continuat să in­ves­tighez. Multă lume a muncit de-a lungul timpului la acest caz şi am vrut să-l re­zolv. În plus, urmaşii celor doi tineri ucişi au putut să afle un răspuns important”, a spus sergentul Jon Kadner, cel care a închis dosarul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

15 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

15 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

15 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

15 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

16 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

16 ore ago