Categories: Actualitate

Cum să alegeți veioza potrivită pentru orice cameră

Ați ales vopseaua și covorul, ați așezat tapițeria și ați găsit măsuțele perfecte – sunteți aproape gata. Dar nu uitați unul dintre ingredientele cheie ale oricărei încăperi – iluminatul. Între ferestrele dvs. și iluminatul de deasupra capului sau candelabrele, s-ar putea să aveți impresia că aveți suficientă lumină într-o cameră, dar fiecare cameră are nevoie de o veioză. De ce? În timp ce luminile de deasupra capului pot fi minunate pentru gătit și curățenie, lămpile de masă oferă iluminare de sarcină pentru activități precum cititul și adaugă o căldură considerabilă fiecărei camere.

De ce stil de veioză am nevoie și ar trebui să se potrivească? Cât de înaltă ar trebui să fie lampa mea? Ce fel de abajur ar trebui să cumpăr?

Lămpile din camera de zi ar putea fi mai formale, realizate din porțelan, sticlă sau o vază veche.

 

Lămpile din camera de familie sunt mai casual. Ele pot fi realizate din ceramică, lemn, metal sau sticlă. Deoarece această cameră este mai mult folosită, lămpile ar trebui să se potrivească cu mobilierul – care este probabil să fie mai mare, mai confortabil și mai robust decât mobilierul din camera de zi.

 

Nicăieri nu este mai importantă înălțimea veiozei decât în dormitor. Pentru a menține continuitatea, străduiți-vă ca fiecare lampă să aibă înălțimi similare. Dacă sunteți un cititor la culcare, înălțimea lămpii poate face diferența între o lectură ușoară și imagini enervante după imagini. La fel ca și în alte camere, lămpile din dormitor ar trebui să urmeze stilul de design al acelei camere anume.

 

În mod obișnuit, lămpile dintr-o sufragerie sunt plasate pe un bufet. Lămpile înalte și mai subțiri, cu abajururi mai mici, funcționează cel mai bine pe măsuțe. Dacă aveți lucrări de artă sau o oglindă deasupra măsuței, nu doriți să interferați cu linia de vedere a acestora.

 

Înălțimea corectă a unei veioze depinde de cameră, de dimensiunea mesei și de utilizarea luminii. Trebuie să echilibrați dimensiunea unei veioze cu mobilierul din jurul ei.

 

Înălțimea corectă a unui model de veioză de masă este determinată, de obicei, de piesa de ședere și de înălțimea mesei de lângă ea. Veioza de masă ar trebui să fie suficient de înaltă pentru ca partea de jos a abajurului să ajungă la nivelul ochilor persoanei așezate lângă ea. Acest lucru va oferi cea mai bună lumină, fără ca becul să strălucească. Cautati o veioza, pe Emag descoperiti gama completa de veioze si iluminat, pentru acasa!

 

Lămpile de noptieră ar trebui să fie proporționale cu noptiera și, de obicei, la distanță de partea superioară a saltelei. Aceeași regulă se aplică și în dormitor – nu doriți să vă uitați în bec.

Cinci sfaturi pentru cumpărarea unei veioze

  • Cumpărați o lampă care să se potrivească cu tonul camerei dvs.
  • Abajurul veiozei trebuie să fie la nivelul ochilor atunci când sunteți așezat.
  • Încercați să păstrați toate veiozele din aceeași încăpere la aproximativ aceeași înălțime.
  • Dacă vă place o veioză și este prea înaltă – puneți-o pe o masă mai mică. Dacă lampa este prea scurtă – adăugați câteva cărți sub lampă.
  • Nu trebuie să potriviți lămpile de o parte și de alta a canapelei – asigurați-vă doar că au o înălțime similară.

Abajururi de lampă

Există atât de multe forme și mărimi de abajururi încât, dacă trebuie să înlocuiți un abajur vechi sau să găsiți unul pentru o veioză nouă, asigurați-vă că o aduceți cu dvs. la căutare.

 

Abajururile de veioze și lustre sunt realizate și ele într-o varietate de materiale – mătase, pergament, in, materiale sintetice, astăzi aproape orice este valabil.

Cinci sfaturi pentru cumpărarea unui abajur de lampă

  • Lățimea abajurului trebuie să fie cel puțin la fel de largă ca cea mai largă parte a veiozei și poate fi de până la 2x lățimea.
  • Abajurul ar trebui să fie între 40% și 60% din înălțimea veiozei dumneavoastră.
  • Dacă achiziționați o veioză fără abajur, aceasta vine de obicei cu o harpă, măsurați harpa și adăugați un centimetru sau cam așa ceva pentru înălțimea minimă a abajurului dumneavoastră.
  • Asigurați-vă că lăsați un spațiu de 5-6 centimetri între bec și abajur.
  • Asortați abajurul dvs. la dispoziția bazei.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago