Categories: Actualitate

O primărie din Alba a cumpărat 97 de abonamente şi 30 de telefoane mobile pentru 17 angajaţi

Primăria comunei Şibot din Alba se remarcă prin ingeniozitatea cu care cheltuie ilegal banii publici. Peste 770.000 de lei este pre­ju­diciul constatat de Camera de Con­turi în urma verificărilor reali­zate anul trecut.

Nu au fost recepționate
Inspectorii care au verificat chel­tu­ielile instituţiei au constatat că în perioada februarie-aprilie 2020 au fost încheiate un număr de 6 con­tracte de telefonie mobilă pentru un număr de 97 abonamente, în con­diţiile în care instituţia are doar 17 angajaţi. De asemenea, au fost achi­ziţionate 30 de telefoane mo­bile, fără a fi recepţionate, înre­gis­trate şi inventariate. Dintre aces­tea, la data misiunii de audit existau fap­tic doar un număr de 13 telefoane.
Prejudiciul integral calculat a fost de 41.000 de lei şi a fost completat prin acceptarea la plată şi decon­ta­rea unor servicii telefonice (SMS-uri, internet, penalităţi, etc.) peste ni­velul abonamentului lunar şi care nu au legătură cu activitatea des­fă­şu­rată de instituţie. Tot la Primăria Şibot s-a constatat un prejudiciu de 56.000 de lei prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă în anul 2020 a unor servicii de salubritate, prestate în interesul altor persoane de pe raza comunei, fără ca insti­tuţia să recupereze banii plătiţi. Po­trivit raportului Camerei de Conturi, la Primăria Şibot au fost majorate nelegal cheltuielile de personal în perioada 2018-2020 cu suma de 489.000 lei, prin nepunerea în apli­care a trei hotărâri ale instanţelor de judecată, definitive şi irevoca­bile.

Premii pentru primar și vice
Prin aceste hotărâri au fost anu­late dispoziţiile primarului privind acordarea sporului de dificultate în cuantum de 25 la sută-50 la sută din salariul de încadrare, pentru ac­tivitatea desfăşurată în Comisia pen­tru stabilirea dreptului de pro­prie­tate privată asupra terenurilor. Dispoziţiile au fost atacate în in­stanţă de către Instituţia Prefec­tu­lui Judeţului Alba, unde s-a descis anularea documentelor. Tot la Şibot au fost acordate nelegal drepturi salariale personalului entităţii cât şi persoanelor cu funcţii de dem­ni­tate publică în sumă de 185.000 de lei. Este vorba despre premii de excelenţă, majorarea cu 15 la sută a salariilor primarului şi vice­pri­ma­rului, normă de hrană, vocuhere de vacanţă, indemnizaţie de condu­ce­re pentru administratorul public sau spor de dificultate.

 

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Așa zisul activist de mediu, Alin Andrioni, prins de polițiști

Alin Andrioni (foto), hunedoreanul care a lăsat un om paralizat pe viaţă, după protestul din luna…

2 zile ago

Protest al polițiștilor din penitenciare. În jur de 5.000 de angajați vor bloca, miercuri, activitățile din pușcării

Și lucrătorii din penitenciare protestează     Sindicaliştii din penitenciare anunţă că miercuri, timp de…

3 zile ago

Ministrul Virgil Popescu: „S-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune centralei electrice de la Mintia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că s-a făcut un nou pas important pentru construcţia…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un politician din zonă și-a renovat vila de milioane…

4 zile ago

Bulina albă

Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg Pentru că, din fonduri nerambursabile, a câștigat finanțare pentru a…

4 zile ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva: Pentru că a fost condamnat la pușcărie, fiind judecat pentru…

4 zile ago